Чому комп'ютер не бачить телефон і що з цим робити

14 лютого 2021, 19:40
У даній статті ми детально розглянемо, чому комп'ютер може не бачити телефон або планшет, і корисні рекомендації щодо усунення проблеми.
Чому комп'ютер не бачить телефон і що з цим робити
Комп'ютер не бачить телефон - причини та виправлення / Androidsfaq

Зіткнутися з тим, що комп'ютер не бачить телефон для передачі даних, може кожен. При цьому зазвичай, відбувається зарядка і програється стандартний звук підключення.

У більшості випадків помилка виправляється швидко і без зайвих проблем. Давайте ж разом розглянемо, як повернути все на свої місця для комп'ютерів Windows 10, Windows 8.1, Windows 7, Windows XP і Mac OS.

Комп не бачить телефон - очевидні причини

Власники смартфонів обурюються, коли їх в ремонтному центрі спочатку запитують: "А перезавантажували Ви телефон". Це відбувається не через відсутність професіоналізму, але тому, що очевидні методи дійсно можуть усувати проблеми. Тому розбір причин, чому ПК не бачить телефон, почнемо саме з банальних варіантів.

відео дня

Перша причина. Цілком ймовірно, що ви взяли не той кабель. Не всі вони можуть передавати дані, оскільки призначені для різних цілей. Наприклад, кабель для бездротових навушників може використовуватися тільки для зарядки. Неоригінальний зарядний пристрій часто підводить якістю, що стає причиною неможливості передачі даних. Не бійтеся витратити гроші на якісний продукт – він прослужить довше, гарантовано не зіпсує техніку і буде відмінно передавати дані.

Друга причина. При ремонті були пошкоджені роз'єми. У таких випадках вихід один – переробляти або міняти телефон.

Третя причина. На Windows XP відсутні відповідні драйвери (MTP).

Четверта причина. На Mac OS відсутня програма для передачі даних. Можете використовувати додаток Android file transfer.

П'ята причина. Несправний USB-порт комп'ютера. Спробуйте під'єднати гаджет до іншого роз'єму. Якщо причина не в кабелі, не в смартфоні та не в ПК в цілому, це розв'яже проблему

Чому комп'ютер не бачить телефон і що з цим робити

Якщо комп'ютер не бачить телефон, а попередні помилки виключені, можуть існувати проблеми серйозніше

Ноутбук не бачить телефон, а прості методи не працюють. Що робити? По-перше, спробуйте включити режим розробника на Android. Далі дотримуйтесь алгоритму:

  1. Увімкніть налагодження по USB;
  2. У налаштуваннях знайдіть "Конфігурація USB за замовчуванням";
  3. Далі потрібною знайти режим "Передача файлів".
Чому комп'ютер не бачить телефон і що з цим робити

По-друге, проблема може полягати в оновленні операційної системи. Спробуйте встановити нові драйвери. Також, якщо ви використовували режим модему на телефоні, передача даних також може бути неможливою. Спробуйте просто вимкнути цю функцію.

По-третє, можна спробувати перезавантажити смартфон в безпечному режимі. Помилка з передачею даних може виникати через додатки для захисту і контролю. Хороший варіант - використовувати функцію "управління неполадок у Windows".

Налаштування передачі даних на телефоні

Часто для настройки передачі даних потрібно пройти за певним алгоритмом. Для початку, розблокуйте телефон. Натисніть на повідомлення про "usb підключенні". Вибирайте режим передачі файлів MTP.

Раніше ми розповідали, що робити якщо телефон не бачить карту пам'яті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти