Як назавжди видалити свій обліковий запис в Telegram – інструкція

13 травня 2021, 04:23
Якщо ви вирішили видалити свій обліковий запис в Телеграмі, в нашій статті ви знайдете покрокову інструкцію, як це зробити максимально швидко і просто.
Оновлення Telegram
Як видалити аккаунт в Telegram-інструкція / Telegram.org

Телеграм – один з найпопулярніших месенджерів, який за короткий проміжок часу зайняв свою, заслужену нішу. Завдяки безлічі корисних функцій, безпеки і якості пропонованого функціоналу, цей месенджер став дійсно культовим і припав до душі багатьом українцям.

Однак, що робити, якщо з якихось причин необхідно повністю позбутися від Телеграма і видалити всі свої дані з цього додатка, включаючи обліковий запис? Нижче буде наведено детальний алгоритм дій.

Експорт своїх даних

Для того, щоб експортувати всю інформацію про себе, користувачеві необхідно виконати ряд простих дій в самому додатку Телеграм.

відео дня

Насамперед необхідно зайти в" Налаштування" месенджера (характерне меню з іконкою у вигляді трьох смужок) і там знайти пункт "Розширені настройки" (Advanced). Він доступний тільки в десктопної версії програми, тому на смартфоні дані маніпуляції виконати не вийде.

Після цього в обраному меню натиснути на "Експортувати дані Telegram"(Export Telegram Data). У списку вибираємо тип даних, які потрібні (контакти, вміст чатів і т.д.) і завантажити їх.

Як видалити обліковий запис в Telegram

Є два способи видалити свій обліковий запис.

Перший метод базується на принципі самої мережі, яка з часом видаляє обліковий запис, якщо користувач довго в нього не заходив. За замовчуванням даний період становить пів року, проте його можна легко змінити в налаштуваннях облікового запису.

Для цього потрібно:

  • Заходимо в "Налаштування", вибираємо меню "Конфіденційність".
  • Шукаємо пункт "Видалити обліковий запис автоматично" і вибираємо умова у вигляді періоду.
  • Для швидшого видалення облікового запису вибираємо мінімальне значення – один місяць.
  • Не заходимо в Телеграм на період вказаний в налаштуваннях, після чого ваш обліковий запис буде повністю видалений.
Як назавжди видалити свій обліковий запис в Telegram – інструкція

У разі, коли немає часу чекати, і необхідно видалити обліковий запис тут і зараз є більш трудомісткий метод, який допоможе прискорити процедуру.

Для цього:

  • Потрібний зайти на офіційний сервіс додатку Телеграм для видалення облікового запису і авторизуватися там за допомогою номера телефону, який прив'язаний до облікового запису. Telegram надішле код підтвердження не в SMS, а у додаток;
  • Після авторизації з'явиться список дій, серед яких і видалення облікового запису:
Як назавжди видалити свій обліковий запис в Telegram – інструкція
  • Сервіс запропонує вказати причину, по якій користувач вирішив видалити обліковий запис, розпише всю інформацію про процедуру і її наслідки. Варто відзначити, що якщо видаляється обліковий запис єдиного адміністратора каналу або групи в телеграмі, то наступний Адміністратор буде обраний випадковим чином серед всіх активних учасників спільноти;
  • Потім потрібно натиснути кнопку "Видалити мій обліковий запис" і ще раз підтвердити своє рішення;
  • Підтверджуючи своє рішення видалити обліковий запис в телеграмі, користувач повинен розуміти, що всі повідомлення видаляться повністю і без можливості їх відновлення. Після процедури, на цей же номер не можна буде завести новий обліковий запис в телеграмі кілька календарних днів.

Нагадаємо, що минулого місяця команда месенджера Telegram випустила чергове велике оновлення до версії 7.7, в якому, окрім усього іншого, з'явилася можливість приймати платежі в будь-якому чаті і залишати чайові продавцям, а також ще кілька функцій.

Крім того, команда месенджера нагадала, що користувачі Android-пристроїв тепер можуть завантажити альтернативний 18+ клієнт Telegram безпосередньо з сайту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти