Telegram випустив велике оновлення, яке принесло ряд нововведень

26 квітня 2021, 19:16
Тепер можна приймати платежі в будь-якому чаті, створювати відкладені голосові чати і багато іншого.
Telegram
Оновлення Telegram / Reuters

Команда месенджера Telegram випустила чергове велике оновлення до версії 7.7, в якому, крім усього іншого, з'явилася можливість приймати платежі в будь-якому чаті і залишати чайові продавцям, а також ще кілька функцій.

Разом з тим команда месенджера нагадала, що користувачі Android-пристроїв тепер можуть завантажити альтернативний 18 + клієнт Telegram безпосередньо з сайту.

Оновлення Telegram: що нового

Можливість приймати платежі в будь-якому чаті. Відсьогодні продавці можуть приймати платежі кредитними картками за допомогою 8 вбудованих платіжних систем в будь-якому чаті, включаючи групи і канали.

відео дня

Крім цього, тепер при оплаті можна додати чайові – і підтримати улюбленого автора, кав'ярню чи магазин. Для оплати можна використовувати будь-який застосунок – включаючи Telegram для комп'ютера.

Платформа для платежів відкрита та безплатна – Telegram не бере комісії і не зберігає платіжної інформації. Реквізити надсилаються напряму платіжній системі, а адреса для доставлення – продавцеві, щоб він надіслав товар.

Telegram випустив велике оновлення, яке принесло ряд нововведень

Інформація з профілю в голосових чатах. З вікна голосового чату тепер можна швидко переглянути фотографію і дані з графи Про себе будь-кого з учасників – корисно, аби краще впізнати людину, з якою ви розмовляєте.

Відредагувати свою фотографію та дані Про себе теж можна прямо з голосового чату – наприклад, швидко перевтілитися в персонажа для ігрової партії або завантажити фото з краваткою перед виступом.

Відкладені голосові чати. Адміністратори груп і каналів можуть запланувати майбутній голосовий чат на певний час – аби всі охочі могли підлаштувати власні плани, розповісти про подію друзям та запастися попкорном.

Створити відкладений голосовий чат можна з профілю групи або каналу, де ви є адміністратором. На Android натисніть ⋮ > Почати голосовий чат > Вибрати час. На iOS потрібно натиснути на кнопку із символом голосового чату, а потім Вибрати час.

Telegram випустив велике оновлення, яке принесло ряд нововведень

Нові версії для браузерів. Telegram представив відразу дві нові вебверсії месенджера. Обидві підтримують анімовані наліпки, голосові чати, теки для чатів та інші можливості – і чудово працюють на мобільних пристроях.

Нові вебверсії доступні за цими адресами: Telegram Web K і Telegram Web Z.

Установка на Android безпосередньо з сайту. Telegram для Android можна завантажити безпосередньо з офіційного сайту telegram.org. Застосунки, встановлені таким чином, будуть автоматично оновлюватися до останньої версії.

Обіцяють, що він буде оновлюватися автоматично на декілька днів, а часом і тижнів раніше, оскільки не потрібно буде чекати, доки нову версію схвалять у каталозі.

Швидке наближення. Тепер є можливість швидко наблизити фотографії та відеозаписи в чаті, не відкриваючи їх: досить потягнути за зображення двома пальцями.

Telegram випустив велике оновлення, яке принесло ряд нововведень

Покращення для перегляду медіа. Користувачі iOS можуть перемотувати відеозаписи вперед або назад, утримуючи пальцем кнопки +/- 15с. На Android відео можна перемотувати вперед або назад, утримуючи пальцем ліву або праву частину екрана. Подвійне натискання перемотає на 10 секунд.

Апдейт вже почав поширюватися в App Store і Google Play, але, якщо його ще немає для ваших пристроїв, просто почекайте кілька годин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти