Заморозки, дощі та грози: погода в Україні принесе нові "сюрпризи"

19 квітня 2024, 14:02оновлено 23 квітня, 07:54
7126
Подекуди в Україні буде -7 градусів. Після цього у низці областей буде невелике потепління, яке водночас принесе з собою дощі та грози.

Погода, дождь, гроза
Погода в Україні принесе нові "сюрпризи"/ unsplash.com

Погода в Україні у вихідні, 20 і 21 квітня, буде нестійкою. Вночі та вранці у суботу, 20 квітня, у західних, північних, а також місцями в центральних та східних областях можливі заморозки як на поверхні ґрунту, так і у повітрі.

Радимо також прочитати матеріал: Знайти помилку на картинці за 3 секунди зможуть одиниці: загадка для перевірки уважності

відео дня

Таким прогнозом погоди на вихідні поділився кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич, пише meteoprog. Він зазначив, що такі низькі температури можуть завдати шкоди різним сільськогосподарським культурам.

У той же час синоптик розповів, що ввечері 20 квітня і упродовж дня 21 квітня активний південний циклон з Чорного моря спричинить випадання рясних дощів, які місцями супроводжуватимуться грозами, шквалистим посиленням вітру. При цьому у більшості областей, крім західних, буде відчутне потепління.

Синоптик при цьому попередив, що така різка зміна повітряних мас та коливання атмосферного тиску і температури можуть негативно вплинути на самопочуття метеозалежних людей.

Погода в Україні 20 квітня

У західних областях

У західних областях вночі без істотних опадів, вдень місцями пройде невеликий короткочасний дощ. Вітер південний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +1…+6 градусів, на поверхні ґрунту та у повітрі заморозки 0…-5; вдень +10...+15 градусів. У Карпатах вночі -2...-7 градусів, вдень +5...+10.

У північних областях

У північних областях без істотних опадів, лише увечері на півдні Київщини та Сумщини можливий невеликий дощ. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +1…+6 градусів, на поверхні ґрунту та місцями у повітрі заморозки 0…-5; вдень +11...+16 градусів.

У центральних областях

У центральних областях вночі без опадів, вдень очікується невеликий дощ. Вітер східний/північно-східний, вночі 3-8 м/с, вдень 7-12 м/с. Температура повітря вночі +2…+7 градусів, на поверхні ґрунту місцями заморозки 0…-3 градуси, вдень +12…+17 градусів.

На півдні України

У південній частині та у Криму вночі без опадів, вдень дощ, у Приазов'ї місцями із грозою. Вітер північно-східний, 7-12 м/с, вранці та вдень пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі +5…+10 градусів, вдень +13…+18, у Криму до +21 градус.

У східних областях

У східних областях без опадів. Вітер вночі змінних напрямків, 3-8 м/с, вдень східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +2...+7 градусів, на поверхні ґрунту місцями заморозки 0...-3, вдень +15...+20 градусів.

Погода в Украине 20 апреля
Погода в Україні 20 квітня/ meteoprog

Погода в Україні 21 квітня

У західних областях

У західній частині вночі місцями, вдень повсюди пройдуть дощі, у Житомирській та Вінницькій областях значні дощі. Вітер вночі змінних напрямків, 3-8 м/с, вдень північний, 9-14 м/с, місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі +1...+6 градусів, місцями заморозки 0...-3, вдень +6...+11 градусів.

У північних областях

У північних областях протягом доби дощова погода, подекуди значні опади. Окремі грози. Вітер північно-східний, 7-12 м/с, місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі +4...+9 градусів, вдень +10...+17 градусів.

У центральних областях

У центральних областях пройдуть дощі, подекуди грози. Вітер північно-східний, з переходом вдень на південний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі +7…+12 градусів, вдень +15…+20.

На півдні України

У південних областях очікується нестійка погода з дощами та грозами. Вітер північний, з переходом на південно-західний, 7 – 12 м/с, місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі +6…+11 градусів, вдень +11…+16.

У східних областях

У східній частині місцями очікуються короткочасні дощі та грози. Вітер східний, з переходом вдень на південний, 7-12 м/с, місцями пориви, 15-17 м/с. Температура повітря вночі +7…+12 градусів, вдень +19…+24.

Погода в Украине 21 апреля
Погода в Україні 21 квітня/ meteoprog

Хто такий Ігор Кібальчич

Ігор Кібальчич - синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології. Кібальчич є кандидатом географічних наук.

Погода в Україні

Раніше повідомлялося, що в Україні лютує потужний циклон – будуть заморозки зі снігом та дощем. Синоптики попереджають про те, що в Україні будуть сильні пориви вітру – до 20 м/с.

Також раніше синоптик дала прогноз на квітень 2024 року і сказала, коли в Україну повернеться тепло. Найближчим часом усе ще буде прохолодно – погоду зумовлюють арктичні повітряні маси, прогнозує синоптик.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти