Температурні контрасти: синоптик уточнив прогноз погоди в Україні на тиждень

8 грудня 2021, 06:10оновлено 14 грудня 2021, 17:20
У південних, центральних і північних областях України опади будуть найбільш інтенсивними.
зима
/ фото: gismeteo.ua

В Україні збережеться нестійка волога погода зі значними температурними контрастами, розповів синоптик Ігор Кібальчич.

Свій прогноз він озвучив до кінця тижня, передає meteoprog.ua.

Де чекати морозів зі снігом

"У західних і частково північних областях жителі будуть радіти по-справжньому зимовій погоді з морозами і снігом, в той час, як на Півдні, Сході і в центрі України очікується аномально тепла, дощова і туманна погода, яка більше властива другій половині жовтня", - говорить синоптик.

Він пояснив, що причиною такої погоди стане переважання повітряних мас з півдня, з районів Середземномор'я і Балканського півострова. А ось на територію західних областей України впливатиме холодна повітряна маса скандинавського походження.

Які області заллють дощі

За його словами, на цьому тижні в південних, центральних і північних областях опади будуть найбільш інтенсивними.

"Подекуди може випасти до 200-250% від тижневої норми. Максимальне тепло буде сконцентровано в східних областях і приазов'ї, де відхилення від норми середньої температури за тиждень досягнуть +5°...+ 8°, а також не виключені в окремі дні добові рекорди максимальної температури за рахунок теплого Південного і південно-східного вітру", - попередив він.

Зокрема, сьогодні і завтра, 8 грудня, очікуються помірні, місцями опади у вигляді снігу або мокрого снігу в західних регіонах України, на решті території пройдуть дощі. Температура повітря в західних областях становитиме протягом доби 7 грудня -5°...0°; 8 грудня вночі знизиться до -10°...-5°, в Карпатах місцями до -15°. В інших областях нічні температури будуть в межах + 2° ... + 7°, денні +5° ... +10°; у південних областях та Криму повітря прогріватиметься до +11°...+16°.

Температурні контрасти: синоптик уточнив прогноз погоди в Україні на тиждень

За даними синоптика, в четвер, 9 грудня, в західних областях збережеться морозна погода, а в інших областях України - вночі +2°...+ 7°, вдень +4°...+9°. Пройдуть дощі, у західних областях та Київській області-невеликий сніг, місцями ожеледь. На Лівобережжі спостерігатимуться тумани.

"У п'ятницю, 10 грудня, потепління добереться і до західних областей України. Разом з ним прийдуть і дощі з мокрим снігом. На решті території істотних опадів не очікується. Температура повітря вночі у західних та частково північних областях становитиме -7°...-2°, вдень 0°...+5°. На решті території вночі буде + 2°...+ 7°, вдень +5°...+ 10°, на півдні та в Криму +11°...+16°", - розповів синоптик.

Прогноз погоди на вихідні

На вихідні синоптик прогнозує збереження аномально теплої та дощової погоди. Температура становитиме + 6°...+ 11°, на півдні та в Криму до +15°.

"І лише в Карпатах продовжиться зимова погода з негативними температурами і періодичним випаданням снігу", - резюмував він.

читайте такожЗима скасовується: українців попередили про аномалію і дали прогноз до Нового року

Раніше метеоролог Віра Балабух розповіла про те, що в Україні Грудень 2021 може бути на 1-2 градуси тепліше, ніж в середньому за період 1993-2016 років, а січень і лютий — на 2-3 градуси.

В інтерв'ю Фактам вона підкреслила, що в зв'язку з цим настання весни в Україні може прийти завчасно.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти