Україну атакує циклон Matteo і різко похолодає

16 грудня 2021, 03:56
З вівторка, 21 грудня, в Україні відчутно похолодає.
морози
Мороз в Україні / pixabay

Погода в Україні у четвер, 16 грудня, в більшості регіонів буде дощова, в Карпатах йтиме сніг.

Як повідомляють синоптики Укргідрометцентр, вночі у південних, вдень у західних та північних областях місцями очікується невеликий дощ, у Карпатах з мокрим снігом, на решті території без опадів.

Вночі та вранці у західних, східних, місцями північних та центральних областях туман, на заході країни на дорогах ожеледиця. Вітер західний (у південних і східних областях – північний), 5-10 м/с. Температура вночі від 2° тепла до 3° морозу, вдень 0-5° тепла, в Криму до 8°.

У Києві 16 грудня вночі буде сухо, вдень місцями йтиме невеликий дощ. Вітер західний, 5-10 м/с.Температура вночі близько 0°, вдень 2-4° тепла.

Циклон Matteo в Україні

Синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook повідомила, що завтра територію України перетинатиме атмосферний фронт циклону Matteo.

"Атмосферний фронт циклону Matteo, що на півночі Скандинавії, завтра перетинатиме територію України. Тому в західних, північних та центральних областях очікується переважно дощ. У Карпатах - сніг. Південну частину утримає від опадів антициклон з милим ім'ям Yascha, тільки вночі в Одеській області пройде дощ. На сході завтра переважно без опадів, хіба що Харківську область може торкнутися осадками атмосферний фронт", - написала синоптик

читайте такожПекло на дорогах, поламані дерева і авто в заметах: Україну накрив потужний снігопад

Синоптик додала, що надалі волога погода буде домінувати, поступово дощі поступатимуться місцем снігу. А з вівторка, 21 грудня, в Україні відчутно похолодає, прийдуть морози.

Раніше синоптики відзначали, що поки за територію країни борються циклон і антициклон, тому погода в Україні буде до кінця тижня мінливою. При цьому наступного тижня в Україну прийде класична зима зі снігом.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти