Скоро в Україну прийде класична зима зі снігом і морозом: синоптик назвала дату

14 грудня 2021, 06:49
Поки що за територію країни борються циклон і антициклон, тому погода в Україні до кінця тижня буде мінливою.

погода
Погода в Україні буде мінливою продовж тижня - ні тепло, ні холодно / УНІАН

Погода в Україні впродовж поточного тижня буде досить незрозумілою - змагатимуться циклон і антициклон. При цьому на вихідних стовпчики термометрів опустяться до стабільних "мінусів", а з наступного тижня в Україну прийде зимова погода.

"В даний час над Чорним морем перебуває циклон. Його фронтальні системи розташувалися над територією України. Із заходу на погоду в Україні впливатиме антициклон. Наша територія опиниться на межі цих баричних утворень. Тому і така не зовсім зрозуміла погода - і особливих опадів немає, а температура і не висока, і не низька", - розповіла синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха в коментарі виданню Obozrevatel.

Погода в Україні на тиждень

За її словами, найближчими днями в Україні буде похмуро. Часом можуть бути опади.

"У вівторок, 14 грудня, в Україні, крім південного сходу і сходу, очікуємо невеликий дощ, подекуди з мокрим снігом. У середу, 15 грудня, він буде тільки в південно-східній частині, а в четвер, 16 грудня - в більшості областей", - сказала синоптик.

При цьому в Карпатах збережеться морозна погода, а на півдні країни вдень стовпчики термометрів підніматимуться до +4... +7 градусів.

читайте такожУкраїнців попередили про погодну аномалію на День Миколая та Новий Рік"З небезпечних явищ найближчими днями - це ожеледиця на дорогах. Вона можлива в західних областях, а найближчої ночі на північному сході країни - Чернігів, Суми, Полтава. Подекуди там може бути ожеледиця", - попередила Птуха.

З вівторка вітер у більшості областей вітер буде переважно північно-західним і західним. Відповідно, температура повітря буде поступово знижуватися - від -3 до +3 градусів.

Погода в Україні на вихідні 18-19 грудня 2021

"Наприкінці тижня, на вихідні, є тенденція до зниження температури, до морозів. Якщо вже будуть опади, то переважно у вигляді мокрого снігу. Подекуди можливий та просто невеликий сніг. Що стосується температур, то переважатиме мінус, але поки невеликий. Звичайно, в Карпатах зазвичай температура нижча. На вихідних там буде -5 ... -8 градусів. Але на решті території України буде 0 ... -5 градусів", - спрогнозувала синоптик.

Надалі прогноз погоди ще буде уточнюватися, але найімовірніше зима буде більше схожа на класичну - з морозами і снігом.

Як повідомляв Главред, погода в Києві різко зміниться. До столиці прийде похолодання - стовпчики термометрів опустяться до -12 градусів. Втім, ще впродовж щонайменше тижня в Києві буде лайтовий варіант зими.

Протягом поточного тижня - з 13 по 19 грудня - в місті похолодає максимум до -2 градусів. Щодня, крім середи і четверга, йтиме сніг. З 20 грудня температура повітря почне знижуватися.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти