Лютий і сніговий березень: з'явився перший прогноз погоди на весну 2022 в Україні

17 листопада 2021, 07:14оновлено 17 листопада 2021, 11:17
Зимова погода в Україні затримається до березня. Початок весни буде похмурим, холодним і сніжним.
погода, зима, відлига
Березень може здивувати холодними сюрпризами, прогнозує синоптик / УНІАН

Завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України Віра Балабух заявила, що прогноз щодо того, чи буде зима 2021-22 затяжною, можна буде зробити наприкінці листопада. Але деякі синоптики вже зараз стверджують, що зимова погода в Україні затримається до березня. За їхніми прогнозами, перший місяць весни буде лютим, очікується сніг.

Погода в Києві у березні

Перший місяць весни у Києві буде досить похмурим, часом очікується сніг, повідомляє портал World Weather. Температура повітря вдень становитиме +2...+3 градуси, а до кінця місяця вийде на +11 вдень. Середні денні температури в березні 2022 складуть +6...+7 градусів. У перший тиждень березня вночі в столиці очікується -1 градус.

Погода в Одесі в березні 2022

Березень 2022 в Одесі буде сонячним. В середньому, стовпчики термометрів вдень складуть + 8 градусів. Найбільш дощовим днем місяця стане 13 березня, прогнозує синоптик. Не виключено, що цього дня місто засипле снігом. До кінця місяця температура вийде на стабільні +5 вночі і +10 вдень.

Прогноз погоди на березень у Дніпрі

Перший місяць весни в Дніпрі почнеться з невеликих заморозків вночі та денних температур на рівні +4...+5 градусів. Поступово температури будуть рости і до кінця місяця в місті буде близько +11 вдень і +4...+ 6 градусів вночі. Найбільше опадів у місті синоптик обіцяє 20 березня.

До слова, за словами фахівців, прогноз погоди на кілька місяців наперед є не настільки точним, з часом в нього можуть бути внесені температурні корективи.

Погода в Україні взимку 2021-22

Прийдешня зима буде теплішою за попередні. Середня температура очікується на 1-1,5 градусів вище торішньої, прогнозує завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України Віра Балабух.

Аномально тепла погода переважатиме приблизно в 60% днів зими. А ось інші 40% днів можуть бути на рівні норми або нижче норми. Крім того, цієї зими потрібно бути готовим до потоків арктичного холоду.

Коли в Україні випаде перший сніг

Як раніше прогнозували синоптики Укргідрометцентру, у другій половині поточного тижня Україну накриє циклон. Дощі пройдуть у всіх областях. На Полтавщині, Сумщині та Харківщині випаде перший сніг. Однак, він розтане, оскільки температура повітря буде плюсовою.

Київ накриють дощі та мокрий сніг з четверга, 19 листопада.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти