Під Новий рік може вдарити мороз до -30, а лютий буде затяжним: синоптик уточнив прогноз на зиму

22 грудня 2021, 00:49
Екстремальне похолодання в Україні буде короткочасним, а зимова погода – нестійкою. В цілому, у нас не може бути іншої зими, крім теплої, каже синоптик.
погода, зима
Синоптик уточнив прогноз погоди на зиму 2021-22 в Україні / Фото ua.depositphotos.com

До кінця грудня 2021 року в Україну прийшла справжня зима. На цьому тижні синоптик прогнозує перше серйозне похолодання - місцями стовпчики термометрів опустяться до -20 градусів. Але морози будуть недовгими - найближчими вихідними в країну повернеться потепління, температура повітря підніметься для плюсових значень.

Нова хвиля морозів може прийти в Україну під Новий рік 2022. Як прогнозувала завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова, новорічні свята, найімовірніше, пройдуть без снігу. Найхолодніші дні, коли стовпчики термометрів опустяться до -15 градусів, припадуть на початок січня.

"Наступне значне похолодання слід очікувати в лютому", - зазначила синоптик.

Мартазінова не виключила, що зима буде довгою - лютий буде затяжним. Однак розраховувати на стійкий сніговий покрив не варто. Через постійне коливання температур сніг досить швидко танутиме.

Зима буде м'якою з перепадами температур

У свою чергу, кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кибальчич вважає, що в цілому зима 2021-2022 в Україні буде досить м'якою, коли температури будуть вище норми. За його словами, таку аномально теплу зиму переживе і велика частина Європи, але сильні морози теж будуть.

Він же зазначив, що кількість опадів взимку буде в межах норми. Водночас сніговий покрив очікується нестійким, а замість снігопадів часто йтимуть дощі або мокрий сніг.

Погода на Новий Рік 2022

Директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда заявляв, що морози, які прийдуть на новорічні свята, можуть бути навіть сильнішими, ніж прогнозують його колеги. На його думку, в Україні в цей період може бути навіть до -30.

"Але таке екстремальне похолодання буде коротким, а зимова погода – в цілому нестійкою", – зазначив фахівець.

Він порівняв зимову погоду в Україні з тією, яка була 30-40 років тому, і підкреслив, що тепер морози стали короткочасними.

"Що стосується січня та лютого, то при нинішніх кліматичних режимах у нас не може бути іншої зими, крім теплої", – додав експерт.

читайте такожЗустрінемо Рік Тигра з "плюсами": синоптик розповів про погоду в новорічну ніч

Як повідомляв Главред, з'явився перший прогноз погоди на весну 2022 в Україні. Деякі синоптики кажуть, що зимова погода в Україні затримається до березня. За їхніми прогнозами, перший місяць весни буде суворим, очікується сніг.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти