Під Новий рік 2022 вдарить сильний мороз: синоптик уточнив прогноз погоди на зиму в Україні

2 грудня 2021, 08:01
Морози на рівні -5 градусів слід очікувати на початку грудня. Далі холодні дні будуть в новорічний період, а потім температура трохи підвищиться.
сніг, Новий Рік
На Новий Рік 2022 снігу може і не бути, каже синоптик / Фото ua.depositphotos.com

Погода в Україні на новорічні свята буде морозною, а ось снігу може і не бути. В цілому, в грудні 2021 температура повітря буде плюсовою. Такий прогноз погоди озвучила завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова.

За її словами, в перші дні нового року очікується значне похолодання, передає Укрінформ.

Новорічні свята, найімовірніше, пройдуть без снігу, оскільки впродовж усього грудня часто фіксуватимуться плюсові температури. Через це сніговий покрив "не встигне сформуватися".

відео дня

Морози на рівні -5 градусів слід очікувати на початку грудня. Далі холодні дні будуть в новорічний період, а потім температура трохи підніметься.

"Наступне значне похолодання слід очікувати в лютому", - сказала синоптик.

Найхолодніші дні, коли стовпчики термометрів опустяться до -15 градусів, потрапляють на початок січня.

читайте такожСиноптик назвав найхолодніший день грудня в УкраїніВ цілому, за словами Мартазінової, погода в Україні взимку 2021-22 в Україні буде нестійкою - очікуються температурні гойдалки.

Як повідомляв Главред, раніше синоптик прогнозував, що погода в Україні взимку 2021-2022 буде теплою. Середня температура повітря очікується на півтора градуса, а в січні навіть на три градуси вище, ніж у попередні роки. Але це не означає, що арктичний холод не буде прориватися в країну, тому стовпчики термометрів все ж таки опускатимуться до -10 градусів. Однак, таке зниження температури буде не так часто, як раніше.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти