Обложні дощі, просвітів не видно: синоптик розповів про погоду на тиждень

15 червня 2021, 07:15
Над Кримом та Чорним морем формується циклон. Саме він визначить, якою буде погода в Україні найближчими днями.

Дощ, погода, літо
До 18 червня в Україні очікуються дощі. Синоптик додав, що спеки не буде / facebook.com/ukrgmc.official

Погода в Україні до кінця поточного тижня буде дощовою. Грози, іноді навіть з градом, накриють Україну. Ситуація зміниться лише ближче до вихідних, і в країну повернеться сонячна погода.

Провідний синоптик Українського гідрометцентру Роман Мурмило пояснив, що вся справа в циклоні, який формується над Кримом і Чорним морем. У міру своєї циркуляції він буде описувати концентричні кола та впливатиме на всю територію України, передає Obozrevatel.

Таким чином, до 18 червня в Україні очікуються дощі. Синоптик додав, що спеки не буде. Найбільш прохолодними і вологими будуть найближчі дні з 14 по 17 червня.

"На жаль, спеки не буде. До кінця тижня очікується повсюдна циклонічна діяльність, місцями сильна. Очікуються дощі різної інтенсивності. Обложні. Просвітів практично не видно. Це не означає, що буде нескінченно лити. Але дощитиме більшу частину часу", - зазначив Мурмило.

При цьому в деяких регіонах пройдуть грози, очікується сильний вітер і навіть град. Температура повітря - від +20 до +25 градусів вдень і +15... +17 градусів вночі. Трохи тепліше буде в південних і східних районах країни.

Погода на сьогодні

Сьогодні в Україні очікується мінлива хмарність, повідомили в Українському гідрометцентрі. Очікуються короткочасні дощі, грози, вдень, крім західних і північних областей, місцями град, шквали 15-20 м/с. Уночі в Карпатах, вдень у південній частині - значні дощі.

Вітер переважно північний, 7-12 м/с. Температура повітря вдень 22-27 градусів вище нуля.

У Києві 15 червня місцями йтиме короткочасний дощ. Вітер північний, 7-12 м/с. Стовпчики термометрів піднімуться до 24-26 градусів вище нуля.

читайте такожЗнову зима: в середині літа в Карпатах випав сніг

Обложні дощі, просвітів не видно: синоптик розповів про погоду на тиждень
Погода на 15 червня 2021 / meteo.gov.ua

Погода в Україні - про що раніше писав Главред:

Народний синоптик Леонід Горбань дав прогноз погоди на липень 2021. За його словами, місяць буде спекотним. Стовпчики термометрів піднімуться вище +30 градусів.

Кліматолог Вазіра Мартазінова заявила, щопогода в Україні в липні не битиме рекорди. Хоч липень і не буде багатим на дощі, аномальної спеки чекати не варто. За її прогнозами, опадів у другому місяці літа буде дуже мало. Можна сказати, що місяць буде посушливим.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти