Налетять грози і сніг, температура битиме рекорди: в Україні різко зміниться погода

25 березня 2024, 13:29оновлено 28 березня, 10:17
Синоптик сказав, у які дні цього тижня температура повітря буде рекордно високою. Але при цьому він попередив, що в окремих областях будуть грози і сніг.

Погода, гроза, дождь
Погода в Україні різко зміниться/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Погода в Україні упродовж тижня, з 25 по 31 березня, буде нестійкою. В Україну прийдуть опади – дощ, а подекуди навіть гроза та мокрий сніг. Відбуватиметься коливання атмосферного тиску.

Радимо також прочитати матеріал: Треба знайти цифру 2 серед літер за 5 секунд: надзвичайно складна загадка

відео дня

Проте температура повітря в більшості областей збережеться високою. При цьому у вихідні, 30 і 31 березня, можливі рекордні показники денної температури в більшості областей. Таким прогнозом погоди на тиждень поділився кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич, пише meteoprog.

"Завдяки великій ділянці низького тиску та переважання вологих південно-західних повітряних потоків, у нашій країні пройдуть дощі, місцями інтенсивні. В окремих районах можливі грози та поривчастий вітер", – попередив Кібальчич.

У той же час він зазначив, що температури повітря часто будуть аномально високими, а у вихідні температура у більшості областей навіть битиме рекорди.

Погода в Україні 25 березня

У понеділок, 25 березня, очікується нестійка погода внаслідок активізації циклонічної діяльності. У західних, північних, південних та центральних регіонах пройдуть дощі, місцями з мокрим снігом. У східній частині, Криму та Приазов'ї без опадів. Вночі та вранці у західних та північних областях місцями тумани. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с, на лівобережжі переважно південний, 5-10 м/с. Температура повітря становитиме вночі +1...+7 градусів, вдень +7...+12; у центральних, північних та Одеській областях +4…+9 градусів.

Погода в Украине 25 марта
Погода в Україні 25 березня/ Укргідрометцентр

Погода в Україні 26 березня

У вівторок, 26 березня, у північних, центральних, південних областях, вдень також місцями на сході пройдуть дощі, на крайній півночі з мокрим снігом. У західній частині без опадів. Вітер змінних напрямків, 5-10 м/с; в Одеській та Миколаївській областях окремі пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі +1...+7 градусів, вдень +8...+13, на півночі місцями +4...+8 градусів.

Погода в Украине 26 марта
Погода в Україні 26 березня/ Укргідрометцентр

Погода в Україні 27 березня

У середу, 27 березня, невеликі дощі пройдуть у східних областях України, на решті території країни без істотних опадів. Вітер на лівобережжі змінних напрямків, 3-8 м/с; на правобережжі південно-східний, 7-12 м/с, вдень місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі 0…+6 градусів, вдень +9…+14, на Прикарпатті та у Криму місцями +15…+17 градусів.

Погода в Украине 27 марта
Погода в Україні 27 березня/ Укргідрометцентр

Погода в Україні 28 березня

У четвер, 28 березня, у західних областях місцями пройдуть невеликі дощі, подекуди грози; на решті України без істотних опадів. Вітер південно-східний, 7-12 м/с, вдень місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі +3…+9 градусів, вдень +13…+18, на Одещині та у Криму місцями +19…+22 градусів.

Погода в Украине 28 марта
Погода в Україні 28 березня/ Укргідрометцентр

Погода в Україні 29 березня

У п'ятницю, 29 березня, у більшості областей України, за винятком південної половини, Донбасу та Приазов`я пройдуть короткочасні дощі, місцями з грозами. Вітер південний із переходом на західний, 7-12 м/с, вдень крім південної частини пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі +5…+11 градусів, вдень +11…+16, у центральних та південних областях +17…+23 градусів.

Погода в Украине 29 марта
Погода в Україні 29 березня/ Укргідрометцентр

Погода в Україні 30 березня

У суботу, 30 березня, в Україні опадів не передбачається. Вночі у центральних та південних областях місцями тумани. Вітер переважно південно-західної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +4…+9 градусів, вдень +15…+20, у західних, центральних та південних областях місцями +21…+25 градусів.

Погода в Украине 30 марта
Погода в Україні 30 березня/ Укргідрометцентр

Погода в Україні 31 березня

У неділю, 31 березня, утримається погода без істотних опадів. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +6…+11 градусів, вдень +18…+23, у південних та місцями центральних областях, а також у центральних районах Криму +24…+26 градусів.

Погода в Киеве на две недели
Погода в Києві на два тижні/ meteoprog

Хто такий Ігор Кібальчич

Ігор Кібальчич - синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології. Кібальчич є кандидатом географічних наук.

Погода в Україні

Раніше синоптики попередили, що Україну накриють дощі з снігом. Синоптики прогнозують туман у західних областях України.

Також раніше повідомлялося, що Україну накрила найсильніша магнітна буря місяця. Ця магнітна буря затягується на цілих 10 днів. Вона може серйозно погіршити самопочуття багатьох людей.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти