Багато сонця і весняні грози: синоптик уточнила прогноз погоди на травень

1 травня 2021, 12:22
Погода в Україні в першій декаді травня буде по-справжньому весняною. Можливо невелике похолодання, але воно швидко закінчиться.
погода, весна, Бузок
Погода в Україні буде по-справжньому весняною / Фото pixaby

В Україну прийшла справжня весна. Про несподіване повернення снігу, як це було у квітні, можна забути. Погода в Україні в травні 2021 буде теплою, при цьому можливі грозові дощі.

Синоптик Наталія Птуха каже, що погода в першій декаді травня порадує українців. У суботу, 1 травня, буде тепло і багато сонця, а на Великдень пройде черговий дощ, хоча температура повітря залишиться досить високою – до +20 градусів, передає Obozrevatel.

У вівторок, 4 травня, можливе невелике похолодання, але до кінця наступного тижня знову потеплішає. У першій декаді травня майже літня погода прогнозується в північних і західних районах – температура повітря складе близько +20 градусів тепла, у південних – стовпчики термометрів піднімуться до 25 градусів.

читайте такожЗливи і спека до +25: чого чекати від погоди в Україні на травневі свята"За орієнтовними прогнозами, Травень обіцяє бути в межах норми, в рамках середньостатистичного спостереження за кліматичними показниками для цього місяця. Як ми бачимо, перша декада травня якраз готує для нас таку погоду – теплу, час від часу з дощами", – розповіла синоптик.

Птуха зазначила, що пляжний сезон цього року відкриється трохи пізніше, ніж зазвичай.

"Цього року пляжний сезон може початися трішечки пізніше, оскільки вода прогрівається повільніше. Досить довго у нас була прохолодна погода, практично до кінця квітня. Тому вода лише зараз починає прогріватися", - пояснила синоптик.

Погода в Україні - про що раніше писав Главред:

  • Синоптик попередила про різке похолоданні в травні та назвала дати.
  • Раніше синоптик дав несподіваний прогноз на травень 2021 з похолоданням і заморозками.
  • Народний синоптик розповів, яким буде літо 2021 в Україні. Що стосується осені, то у вересні буде багато спекотних днів. Жовтень буде прохолодним і сухим, але порадує бабиним літом, а сніг буде раннім.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти