Синоптик розповів, яким буде літо в Україні

28 березня 2021, 23:06оновлено 28 березня 2021, 23:48
Народний синоптик дав докладний прогноз на все літо і осінь.
Погода
Погода в Україні на літо / pixabay

Синоптики і кліматологи прогнозують спекотну і посушливу погоду на літо в Україні. За їхнім прогнозом, спека триматиметься аж до жовтня.

А ось народний синоптик Леонід Горбань каже, що червень в Україні буде дощовий, але жаркий.

Червень в центрі України буде прохолодним, з 6 по 12 число можливий різкий підйом температури, а ось після 12-го вона опуститься до 22-25 градусів. Така погода триматиметься до кінця червня.

В середині липня очікується пік спеки, спекотної і посушливої буде також перша половина серпня. Але в другій половині місяця спека ослабне, будуть невеликі дощі, а в кінці серпня - похолодає.

Що стосується осені, то у вересні буде багато жарких днів, жовтень буде прохолодним і сухим, але порадує бабиним літом, а сніг буде раннім.

"У вересні побачимо ще 10 днів літа, з другої декади почнуться дощі і похолодає. На початку третьої декади можливо 2-3 дні бабиного літа. Холодний, але сухий жовтень порадує тривалим бабиним літом в середині місяця і засмутить під кінець сильними дощами і нічними морозами. Холоди продовжаться і в листопаді, очікуються дощі і ранній сніг", - розповів Горбань, пише Оbozrevatel.

читайте такожЯкою буде погода в Україні на травневі свята: синоптик дав прогноз

За словами наукового співробітника Українського гідрометеорологічного інституту віри Балабух, в 2021 році літо в Україні може опинитися під впливом кліматичного явища, яке регулярно виникає в тропічних широтах південної частини Тихого океану, і впливає на погоду не тільки там, але і в Атлантиці.

Погода в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

  • Народний синоптик Леонід Горбань спрогнозував, якою буде погода в Україні у квітні та на Великдень 2021.
  • Крім того, в Укргідрометцентрі назвали середню температуру в квітні 2021.
  • Завідувач відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Національної академії наук Вазіра Мартазінова говорила, що перші десять днів квітня будуть сонячними.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти