Максимальне потепління в лютому: українцям пообіцяли +13° і назвали дати

10 лютого 2022, 14:56оновлено 10 лютого 2022, 16:09
Більшість території України вже перебуватиме в полі високого тиску.
C найближчого понеділка почнеться потепління
/ liveinternet.ru

В Україні наприкінці тижня очікується зниження нічної температури нижче нуля, розповіла синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха.

"За попередніми розрахунками, з другої декади лютого повернення серйозних морозів ми поки не бачимо", - сказала вона в коментарі РБК-Україна.

Синоптик попередила, що з другої половини суботи більшість території України вже перебуватиме в полі високого тиску. У денні години по більшості областей переважатиме погода без опадів. Неділя і більшу частину понеділка Україна перебуватиме під впливом антициклону.

Вона повідомила, що на вихідних нічні температури знизяться. У ніч на неділю і в ніч на понеділок у Києві температура може впасти до 4-5 градусів морозу. Але вдень переважатимуть плюсові температури-3-4 градуси в неділю і понеділок.

Коли чекати на потепління

Опади в останній робочий день тижня прогнозуються на північному заході країни, повідомляє Український гідрометцентр.

Зазначається, що температура повітря на заході країни становитиме від 5-7 градусів тепла у Львові, на Волині, Рівненщині та Тернопільщині, до 8-10 градусів в Івано-Франківській, Хмельницькій та Чернівецькій областях.

Мінлива хмарність і 12-13 градусів тепла прогнозуються в Одеській, Херсонській, Миколаївській областях і в Криму. При цьому вночі з четверга на п'ятницю в цій частині країни стовпчики термометрів будуть в межах нуля.

Максимальне потепління в лютому: українцям пообіцяли +13° і назвали дати

Найхолодніше буде на сході України. Вночі в Донецькій, Луганській, Харківській та Сумській областях прогнозується до -1 градуса, а протягом дня +3 +6 градусів.

читайте такожВесна нагряне в лютому: Україну розігріє до +15°, названі дати

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти