StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Помер легендарний український режисер "Повернення Батерфляй" Олег Фіалко

28 липня 2024, 14:43
385
Олег Фіалко зробив величезний внесок у розвиток українського кінематографу.
Олег Фіалко помер
Помер Олег Фіалко - подробиці смерті режисера Олега Фіалка / колаж: Главред, фото: pexels.com, facebook.com/oleg.fialko.5

Український кінорежисер і сценарист Олег Фіалко помер після тривалої хвороби. Місяць тому йому виповнилося 78 років.

Про його смерть у Facebook повідомив його друг і колега - колишній голова Національної спілки кінематографістів України Сергій Тримбач. Він розповів, що Фіалко останнім часом жив за кордоном і мав численні проблеми зі здоров'ям, які, зрештою, і погубили режисера.

"Надсумна новина – пішов з життя кінорежисер Олег Фіалко (1946-2024). Місяць тому йому виповнилось 78 літ. Він хворів, довго і важко. Опинився на чужині, де знайшлися добрі люди – і допомогли. Та болячки усе ж взяли гору… Тепер на Олега чекає політ у кращі світи. О, скільки там їх, його друзів – власне чи не вся Довженкова кіностудія, куди він прийшов в кінці 1960-х. Олег неодмінно розкаже і покаже їм все, що тут відбувається, в житті земному… А ми будемо його пам’ятати. Дякую, Олеже, за все. Ще побачимось!" - написав Сергій Тримбач.

відео дня

Олег Фіалко був Заслуженим діячем мистецтв України, чий творчий доробок становить понад 13 художніх фільмів і 3 документальних у якості режисера, 5 - як сценарист. Його найбільш відомі кінороботи: "Імітатор", "Бич Божий", "Повернення Батерфляй" тощо.

Що таке "Повернення Батерфляй"?

"Повернення Батерфляй" - біографічний художній фільм режисера Олега Фіалка, знятий творчим об'єднанням "Час" Кіностудії ім. О. Довженка 1982 року. Фільм розповідає про життя і творчий шлях української оперної співачки Соломії Крушельницької, повідомляє Вікіпедія.

Останні зіркові новини:

Раніше український публіцист і громадський діяч Віталій Капранов назвав винного у смерті свого брата-близнюка Дмитра, який помер у квітні у віці 56 років.

Також стало відомо, що британський мільйонер Девід Томас Бліт застрелив свою дружину, популярну співачку Вікторію Віру Бліт, на віллі в Туреччині. Трагедія сталася на ґрунті ревнощів.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти