Скільки коштує відпочити в Туреччині - ведучі шоу Орел і решка поділилися секретами

5 лютого 2021, 21:02
Ведучі проекту Орел і решка відвідали Туреччину в карантин, і тепер розповіли не тільки про визначні пам'ятки, а й скільки коштує відпочинок.
Орел і решка Настя Івлєєва
Орел і решка Настя Івлєєва / Новий канал

Телеведучі Настя Івлєєва і Юлія Коваль в рамках шоу "Орел і решка: Дівчата", який показує Новий канал, відвідали Туреччину, і розповіли, як бюджетно можна відпочити в одному з найяскравіших міст.

Дівчата під час свого відрядження побували в стародавньому місті Мардін. Юлія Коваль і Настя Івлєєва розповіли Главреду, у скільки туристу обійдеться поїздка в Мардін на два дні.

Квиток на літак в один бік

"Приблизно 5 тисяч грн на людину. І не забувайте: чим більше часу до вильоту, тим дешевше коштують квитки", - кажуть вони.

відео дня

Транспорт

Дорога з аеропорту в центр міста займе близько півгодини. Можна їхати на таксі (близько 240 грн), або автобусом (близько 28 грн).

Вони нагадали, що в період пандемії в автобус не беруть більше 10 пасажирів, тому його можна чекати дуже довго.

Краще тим, у кого є водійські права - можна орендувати автомобіль прямо в аеропорту - машина на дві доби обійдеться приблизно в 1100 грн (без урахування бензину).читайте такожВітер кохання 2021 - дата і графік виходу турецького серіалу

Орел і решка Настя Івлєєва
Орел і решка Туреччина / Новий канал

Готель

Готелі в Мардіні дуже атмосферні і антуражні.

"Навіть якщо ви зупинитеся в бюджетному готелі (ціни стартують від 450 грн за ніч) — не пошкодуєте", - уточнюють дівчата.

Їжа

Ціни на продукти в турецьких супермаркетах невисокі, а на ринку можна добре поторгуватися за овочі та фрукти. Недорого коштує і вулична їжа: донер-кебаб - 20-30 грн, кефте (м'ясні тефтельки) - від 60 грн, кава по-турецьки - від 15 грн. Ціни на другі страви в ресторанах і кафе стартують від 30 грн. Супи коштують від 15 до 60 грн, а сніданок з омлету і кави - від 30 грн.

Пам'ятки

При відвідуванні Мадріна варто відвідати місцевий монастир Дейрюльзафаран, вхідний квиток в нього коштує близько 40 грн.

Орел і решка
Орел і решка / Новий канал

"Це один з найстаріших монастирів у світі. Називається він так через шафран, який раніше рясно ріс навколо монастиря. За легендою, його заснував учень Ісуса Христа - апостол Петро. Але офіційно монастир був побудований пізніше - в п'ятому столітті, - розповіла ведуча шоу на Новому каналі Настя Івлєєва. - У його стінах спочивають мощі святих патріархів і митрополитів монастиря. А ще тут є молитовна стіна, біля якої можна загадати бажання".

Крім того, в околицях Мардіна знаходиться Стародавнє місто Дара — поблукати по його руїнах можна абсолютно безкоштовно. Те ж стосується десятка покинутих стародавніх сіл, деякі з них неможливо навіть знайти на карті. Також вам не знадобляться гроші для входу у Велику мечеть Мардіна, медресе (мусульманська школа І духовна семінарія) Касиміє і Зінджіріє.

Нагадаємо, що свіжий випуск шоу "Орел&Решка. Чудеса світу" виходить у суботу, 6 лютого, о 10:00 на Новому каналі.

Новий ювілейний сезон "Орел і решка 10 років" виходить 13 лютого. Перший випуск проведуть музиканти Michelle Andrade і Олексій Завгородній.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти