StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

"Нехай за "Озеро" своє Дід трясеться в трепеті": Noize MC випустив трек з натяком на смерть Путіна

23 січня 2023, 15:52
Noize МС, який активно підтримує Україну і засуджує російський режим, випустив трек під назвою "Лебедине озеро".
Путін, Нойз
Noize MC випустив трек з натяком на смерть Путіна / колаж фото https://ua.depositphotos.com і скріншот з відео

Відомий російський музикант і опозиціонер Noize МС (справжнє ім'я − Іван Алексєєв), випустив новий і насичений алюзіями на новітню історію країни-агресора трек "Кооператив "Лебедине озеро".

Шанувальники відразу помітили, що Noize в новій пісні підняв тему кремлівської пропаганди, а також недвозначно натякнув на смерть російського диктатора Володимира Путіна.

Тут потрібна невелика історична довідка. Справа в тому, що легендарний балет композитора Петра Чайковського "Лебедине озеро" показували по радянському в дні смерті генеральних секретарів. А в 1991 році його кілька разів показали під час серпневого путчу ГКЧП – причому відразу по всіх каналах.

"Я хотів би поговорити з тобою / Але телевізор кричить занадто голосно / він прикидається твоєю головою / Його динамік так схожий на твій рот / Моя країна піднялася з колін / На весь свій негативний зріст / Я негативно згоден з усім / Ось моя відповідь на твоє непитання / Де ви були вісім років, прокляті нелюди?! / Я хочу дивитися балет - нехай танцюють лебеді! / Нехай за "Озеро" своє / Дід трясеться в трепеті / Геть з екрану cолов'їв - нехай танцюють лебеді!"- саме такий текст склав Noize MC.

Далі - дачний кооператив "Озеро" був заснований під Петербургом 11 листопада 1996 року Путіним і його друзями. Всі вони після його обрання президентом РФ у 2000 році поступово зайняли керівні посади в країні-агресорі.

Нагадаємо, раніше легенда світової попмузики Пол Маккартні в черговий раз публічно підтримав Україну - цього разу наймасштабнішому британському музичному фестивалі - Гластонбері. Ближче до кінця свого довгого сету (2 години 50 хвилин) Маккартні кілька хвилин розмахував українським прапором.

Як розповіли журналістам джерела з оточення музиканта, він навмисно виключив інший хіт The Beatles ‒ Back in the U. S. S. R. ‒ зі свого концерту в Гластонбері і всіх майбутніх виступів.

Пізніше повідомлялося про те, що легенда французького кіно Ален Делон приєднався до проекту солідарності з українським народом від журналістської команди Cyril Viguier та посольства України. У його рамках 86-річний легендарний актор прочитав вірші українського Кобзаря Тараса Шевченка.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти