StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

"Заплатили страшну ціну": Зеленська висловилася про перемогу України на Оскарі

11 березня 2024, 13:52оновлено 11 березня, 14:49
Перша леді України озвучила свою думку про фільм "20 днів у Маріуполі".
'Заплатили страшну ціну': Зеленська висловилася про перемогу України на Оскарі
Олена Зеленська про перемогу фільму 20 днів у Маріуполі - думка першої леді / коллаж: Главред, фото: imdb.com, t.me/FirstLadyOfUkraine

У ніч на 11 березня 2024 року відбулася історична подія для українського кінематографа - фільм українського виробництва отримав перший "Оскар". Документальний фільм Мстислава Чернова "20 днів у Маріуполі" отримав статуетку в номінації "Найкращий документальний повнометражний фільм".

Режисер зі сцени 96-ї церемонії вручення премій виголосив потужну промову, в якій зазначив, що хотів би не знімати цей фільм, хотів би обміняти "Оскар" на те, щоб країна-окупант ніколи не нападала на Україну та не знищувала її жителів. На жаль, хід історії неможливо повернути назад, але можна створити майбутнє, в якому не буде місця війні.

Перемогу Чернова та його героїчної знімальної команди прокоментувала перша леді України Олена Зеленська. Вона висловила їм свою вдячність за те, що показали всьому світу правду, а також назвала їх гордістю України.

"Надважлива перемога для всієї країни – бо перемогла насамперед правда. Якраз кілька днів тому минуло два роки, як росіяни скинули авіабомбу на пологовий у Маріуполі. Два роки, як вони намагаються замаскувати страшний злочин, який скоїли проти цілого міста. Проти людства. Дякую вам, Мстиславе Чернов, Євгене Малолєтка, Василисо Степаненко, за те, що розповіли всьому світові правду. Ми заплатили страшну ціну за цю нагороду. Однак сьогодні кожен і кожна в Україні пишаються вами!" - пише Олена Зеленська.

Дивіться офіційний трейлер фільму Мстислава Чернова "20 днів у Маріуполі":

20 днів у Маріуполі

"20 днів у Маріуполі" - український документальний фільм. Режисерський дебют українського військового кореспондента Мстислава Чернова. Він, фотограф Євген Малолєтка та польова продюсерка Василиса Степаненко документували жахіття, що відбувалися в Маріуполі в перші 20 днів повномасштабної війни - знищення міста російськими окупантами, масова загибель і поховання місцевих мешканців, руйнування. До остаточного варіанту фільму увійшли лише 10% відзнятої кінохроніки. "20 днів у Маріуполі" став найкасовішим українським документальним фільмом в історії, здобув понад 20 престижних кінопремій (включно з "Оскаром" і BAFTA) та 40 номінацій.

Раніше танцюрист-воїн Дмитро Дікусар заговорив про зміни під час війни - нещодавно він відзначив два роки, як його життя повністю "перейшло на військові рейки".

Також український ведучий Андрій Бедняков розкрив правду про Регіну Тодоренко - артистку-зрадницю, яка живе і працює в країні-окупанті, та ігнорує війну в Україні.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти