StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Голлівудська зірка Кейт Бланшетт зробила документальний фільм про бої за Харків

7 липня 2022, 15:16
Легендарна голлівудська актриса Кейт Бланшетт презентувала документальний фільм про битву за Харків під назвою Ukraine: Life Under Attack.
Бланшетт, Україна
Кейт Бланшетт / УНІАН та Instagram

Легендарна кінозірка і посол доброї волі ООН у справах біженців Кейт Бланшетт презентувала документальний фільм про бої ЗСУ з окупантами за Харків під назвою Ukraine: Life Under Attack ("Україна: життя під ударом"). Саму стрічку можна подивитися на офіційному сайті актриси.

Фільм кінозірка створила разом з ексредактором британського телеканалу Channel 4 News Бенджаміном де Піром. 47-хвилинне відео знайомить глядача з харківським співробітником ДСНС і двома фельдшерами, які продовжили працювати в зоні активних бойових дій. Особливість документального проекту в тому, що він показує війну в Харкові очима його жителів. Сама ж Бланшетт стала голосом фільму, розповівши історію битви за місто.

У кінострічці показані повністю зруйновані житлові будинки харків'ян, знищений район Північна Салтівка, городяни, які були змушені спускатися в метро та інші укриття через регулярні обстріли і ракетні удари. Так, на одному з кадрів маленька харків'янка разом з мамою продовжує робити уроки прямо в бомбосховищі.

"Це насправді зворушливий портрет життя в Харкові та Харківській області з точки зору цивільних осіб та аварійно-рятувальних служб, які залишилися в місті під час російського вторгнення", ‒ підкреслив виконавчий продюсер фільму Невін Мабро.

читайте такожНайпопулярніші українські документальні фільми стали доступними англійською мовою

Нагадаємо, раніше в рамках Каннського кінофестивалю-2022 зірка Голлівуду Тільда Суїнтон з'явилася в небесно-блакитній сукні і з жовтою сумкою-ридикюлем.

"Я запитала її: "Жовте і блакитне у вашому вбранні - це ваш маніфест або вибір вашого стиліста?" Вона коротко відповіла:" Так, це про Україну" і посміхнулася мені. Спасибі! Це дуже важливо для нас", - написала журналістка Ірина Татаренко.

До того легендарний американський актор і колишній губернатор штату Каліфорнія Арнольд Шварценеггер публічно розкритикував владу Європи за те, що ті продовжують співпрацювати з країною-агресором, Росією.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти