Дочка композитора пісні Два кольори посварила Олега Скрипку за плагіат

28 лютого 2021, 15:40
Олеся, дочка композитора Олександра Білаша, стверджує, що соліст групи Воплі Відоплясова Олег Скрипка порушив авторські права на композицію Два кольори.
Скрипка
Олег Скрипка / УНІАН

Олеся, дочка легендарного українського радянського композитора Олександра Білаша, обурилася новою англомовною кавер-версією (і кліпом) його хіта Два кольори, яку в стилі блюз-рок зробив соліст групи Воплі Відоплясова Олег Скрипка. Своє обурення вона висловила в пості в соціальній мережі Facebook.

"Сказати, що я вражена - не сказати нічого про мої почуття. Крім того, що подивилася майже фільм жахів, ще й почула в ньому мелодію батька Два кольори. А прочитавши про новий кліп Скрипки, зрозуміла, що це він написав цей "шедевр" за мотивами геніальної поезії Дмитра Павличка. Куди ж поділося прізвище композитора Олександра Білаша? Мабуть, вовкулаки з кліпу розчинили в червоно-чорних кольорах", - написала вона.

Дочка Білаша розкритикувала Скрипку за те, що він нібито в описі до кліпу не згадав ім'я її батька, а лише автора тексту ‒ Дмитра Павличка [проте, в супровідному тексті до відео прізвище композитора вказана ‒ Главред].

"Можливо, пан Скрипка і не знав, що музика, яку він сповна використовував, належить композитору, якого ще пам'ятають в Україні та світі, (до речі цього Березня 90 років від дня народження художника) можливо вважав, що поет Павличко написав і слова, і музику. Нехай розбереться", - написала вона.

Крім того, Білан стверджує, що Олег Скрипка порушив авторські права на дану композицію.

"У мене ж два істотних питання до Виконавця і всієї команди: як бути з авторським правом і про який генетичний код йдеться в тексті до кліпу? Авторське право проігноровано, що стосується генетичного коду, то там безсумнівно відчувається Україна, якщо ж говорити про твір Скрипки, думаю жоден народ таким кодом не порадів би. Мені страшно за перспективу української музичної культури", - підсумувала вона.

читайте також"Вони не українці": Скрипка жорстко пройшовся по російськомовному населенню України

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • У травні 2020 року Олег Скрипка до Дня вишиванки заспівав англійською та представив свою англомовну кавер-версію на пісню Два кольори.
  • У лютому 2021 року музикант презентував кліп на цю композицію - зроблену в дуже незвичайній для себе стилістиці. Скрипка для відео вирішив змінити імідж і перефарбував волосся.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти