Аліна Гросу та Ірина Федишин взаємно звинуватили одна одну в плагіаті

14 грудня 2020, 12:16
Аліна Гросу та Ірина Федишин знову підняли питання плагіату на церемонії нагородження "Музична платформа" на каналі Україна.
Аліна Гросу
Аліна Гросу / Instagram

Дві співачки, які отримали нагороди за свої пісні в 2020 році - Аліна Гросу та Ірина Федишин нагадали про своє протистояння, яке триває більше 10 років. Скандал розгорівся через пісні "Мама" і "Як я тебе люблю". Їх схожість у всіх на слуху вже багато років, але артистки задовольняються дрібними колкостями на адресу одна одної, не доводячи справу до з'ясування відносин.

На червоній доріжці церемонії нагородження "Музична платформа", Аліна Гросу відповіла на питання про пісні, зазначивши, що її пісня вийшла раніше. Відео з коментарем з'явилося на сайті Каналу Україна.

"Пісня "Мама" і "Як я тебе люблю", здається, - у неї один і той же автор - Руслан Квінта. І він написав дві пісні з абсолютно однаковою мелодією в приспіві. Але я не звинувачую - всяке буває. Все-таки у нас всього сім нот, і часто буває, що пісні чимось схожі", - говорить Аліна Гросу.

Сама Ірина Федишин стверджує, що в 2008 році почула, як Михайло Мода виконує пісню "Боже, як я тебе люблю", і вирішила включити її в свій репертуар.

"Я дзвоню авторам і питаю, як же так сталося. А вони мені кажуть - Ірина, ця пісня була написала в 2007 році, а пісня Аліни - в 2009. Тому потрібно добре з'ясувати, хто у кого сплагіатив трек", - заявила Ірина Федишин у відповідь.

Нагадаємо, що автори пісні Аліни Гросу - Віталій Куровський і Руслан Квінта. Музику до пісні "Як я тебе люблю" написав Михайло Мода, а слова - Мирослав Воньо.

Алина Гросу - "Мама" - дивитися кліп:

Ирина Федишин - "Як я тебе люблю" - дивитися кліп:

Нагадаємо, що російська музична премія "Золотий грамофон" відбулася 12 грудня - після "Музичної платформи". Нагороди на "Золотому грамофоні" також отримали виконавці з України - Макс Барських, Ані Лорак та Світлана Лобода

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти