Розридалася через війну в Україні: в РФ спортсменку зацькували через відмову підтримати Путіна

19 липня 2022, 19:52
За словами Касаткіної, зупинити ватажка Кремля Володимира Путіна на сьогоднішній день не виходить навіть у об'єднаної Європи.
Дар'я Касаткіна
Дарина Касаткіна / WTA, скріншот

Знаменита спортсменка і перша ракетка Росії Дарина Касаткіна не змогла стримати емоцій після того, як висловився проти війни в Україні і можливу заборону на повернення в РФ через ці слова.

В інтерв'ю для YouTube-каналу журналіста Віктора Кравченка, 25-річна уродженка Тольятті, яка живе і тренується в Барселоні, зізналася, що безсила перед рішеннями російської влади.

За словами Касаткіної, зупинити ватажка Кремля Володимира Путіна на сьогоднішній день не виходить навіть у об'єднаної Європи.

"Найбільше зараз хочеться, щоб закінчилася війна. З 24 лютого не було жодного дня, щоб я не прочитала якусь новину. Я до цього прямого відношення не маю. По мінімуму - так. Але це маячня в порівнянні з тим, що відбувається. Я не уявляю, що переживають люди в Україні або ті, у кого там є родичі. Це кошмар. Якщо було що - що може хоча б на 1% зупинити це, без роздумів зробила б... Але ми не можемо ніяк вплинути. І від цього безсилля. Хто може на це вплинути... Європа нічого не може зробити. Я хочу грати з тенісистами, які можуть вести підготовку так само, як і я, яким не потрібно думати про те, що розбомбили їх корти. Я не уявляю, що це таке, коли у тебе немає вдома. Не тому, що ти його ще не знайшов, а тому, що у тебе його забрали", – сказала Касаткіна, після чого розплакалася.

Депутати в країні агресора влаштували відверте цькування тенісистки.

"Публічно зізнавшись у своїй нетрадиційній сексуальній орієнтації перша ракетка Росії Дар'я Касаткіна закликала юних спортсменів змінювати громадянство. Вбачаю в таких закликах пропаганду переходу в Збірні інших країн наших спортсменів, по суті - злочин проти держави", – написав депутат Роман Терюшков.

читайте такожВинесли всі медалі: окупанти розвернули будинок і обікрали легендарного українського футболіста

Інший політик, скандальний Віталій Мілонов, заявив у коментарі, що Касаткіна повинна стежити за своїми словами.

"Вона повинна пам'ятати, що у нас величезна кількість молодих тенісистів, які вислухають ту дурість, яку вона зморозила, не подумавши. Вона збентежила дітей, а вони ж все копіюють", - сказав депутат Metaratings.ru.

Відзначимо, що Дарина стала першою представницею Росії з топ-рейтингу жіночої тенісної асоціації (WTA), яка висловився проти агресії РФ щодо України.

25 лютого тенісист Андрій Рубльов також виступив проти війни, написавши антивоєнний заклик на камері після виграного матчу.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти