Ідеальна зарядка для людей 60 років+: 12 найкращих вправ, сидячи на стільці

10 листопада 2023, 18:39оновлено 16 лютого, 14:42
"Сидяча зарядка" допоможе добре розім’яти тіло і не вимагатиме сильного навантаження. Такий простий комплекс вправ підійде усім.
Зарядка для старших людей, Анита Луценко
"Сидяча зарядка" для людей старше 60 років/ колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, скрін

Фітнестренерка Аніта Луценко показала просту і водночас дуже ефективну зарядку для людей старшого віку, яка допоможе розім’яти тіло і покращити своє самопочуття. Ранкова зарядка кому за 60 років – це незамінний спосіб "пригальмувати" старість і допомогти своєму тілу бути більш рухливим та гнучким.

Радимо прочитати також наступний матеріал: Спорт чи харчування – що важливіше: тренерка назвала єдину правильну формулу схуднення

Тренерка показала 12 простих вправ, на виконання яких потрібно всього 8 хвилин. Ця зарядка на все тіло для старших людей робиться сидячи, тому буде потрібен стілець.

За словами Аніти Луценко, виконання таких вправ має неоціненний позитивний вплив на тіло людини. У той же час вона наголосила, що під час виконання цього комплексу не повинно виникати ніяких дискомфортних чи больових відчуттів. Потрібно робити усе повільно, плавно й обережно.

"Цей комплекс для людей 60 років+. Я розумію, що всі люди різні: якщо ви все життя займалися спортом, для вас ця зарядка буде надто легкою. Та є велика категорія людей, які тільки з віком зрозуміли, що треба займатися. Що я вам хочу сказати – ніколи не пізно. Ми з вами не можемо зупинити старіння, але можемо збільшити якість самопочуття. Молоді дівчата часто займаються спортом для схуднення, але будь-яке спортивне навантаження – це, в першу чергу, піклування про своє тіло", – зазначила тренерка.

Вона пояснила, що хорошого спорт дає для тіла людини. За словами тренерки, від виконання вправ покращується постава, травлення, минає біль у спині та шиї, вирівнюється тиск і цукор в крові.

Аніта Луценко зазначила, що перші позитивні зміни можна буде відчути уже за три тижні після початку регулярних тренувань.

"Кожна з нас може знайти по 8 хвилин в день, присвятіть їх собі, будьте здоровими та щасливими. Всі ми старіємо, та якою буде наша старість, залежить від нас. Спорт покращує здоров'я. І хоча я всім раджу перед початком тренування отримати дозвіл від лікаря, помірні навантаження всім приносять користь", – підсумувала тренерка.

Як саме потрібно виконувати вправи, Аніта Луценко показала у відео:

Хто така Аніта Луценко

Аніта Луценко – українська спортсменка, професійна тренерка, відомий фахівець зі схуднення, телеведуча ("Зважені та щасливі"). Майстер спорту та срібна чемпіонка Європи зі спортивної аеробіки, багатократна чемпіонка України з аеробіки та фітнесу, пише Вікіпедія.

Раніше Аніта Луценко показала найкращу розтяжку на все тіло і пояснила, як стати гнучкою, займаючись всього 9 хвилин на день. Тренерка розповіла, навіщо потрібна розтяжка, і показала чудові вправи, які максимально швидко приведуть до потрібного результату.

Також раніше тренерка розповіла, як зробити талію тонкою, і показала 6 вправ на 10 хвилин для "осиної талії". Фітнестренерка показала ідеальні вправи для талії і боків, які заберуть мінімум часу. Результат буде суттєво помітним уже через 2 тижні.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти