"Рвуть волосся на *упі": Ломаченко вступив у бій за Києво-Печерську лавру й УПЦ МП

22 травня 2020, 20:09
Василь Ломаченко розгнівав мережу своїм постом із закликом підписати петицію залишити Києво-Печерську лавру у підпорядкуванні УПЦ МП.
Ломаченко вступив у бій за Києво-Печерської лаври УПЦ МП
Ломаченко вступив у бій за Києво-Печерської лаври УПЦ МП / GettyImages

Український боксер Василь Ломаченко, якого на початку травня внесли в базу Миротворець, збаламутив мережу закликом підписати петицію, щоб залишити Києво-Печерську лавру у підпорядкуванні Українській православній церкві Московського патріархату.

Ця петиція є реакцією на ту, що була опублікована 15 квітня. У квітневому документі президента Володимира Зеленського просили передати Києво-Печерську лавру в управління Православної церкви України. Вона набрала 25 тисяч голосів, тому, за законом, має бути розглянута президентом.

читайте такожУ Росії мають намір дати громадянство Ломаченку та УсікуУ петиції з вимогою залишити лавру у підпорядкуванні УПЦ МП – поки що трохи менше 14,5 тисяч голосів (та 66 днів у запасі, щоб добрати решту).

Реклама петиції за УПЦ МП від Ломаченка розлютила багатьох його підписників. Думки людей розділилися приблизно порівну.

Десятки людей звинуватили спортсмена в сепаратизмі та навіть у роботі на ФСБ. Деякі запідозрили, що боксер має намір піти зі спорту в політику, а дії Ломаченка – це піар-хід.

"Ось Вася і підтвердив який він "патріот" і якої країни. Цікаво, йому за це платять або в голові просто буба", – пише vita_minka777.

"Викурити продажних бл*дей звідти треба, а не підтримувати цей розсадник коронавіруса!" – закликає gansta_troll.

У той же час інша половина людей виступили на підтримку боксера, заявивши, що він робить добру справу.

Люди пишуть: "Бро, ти красава! Я просто ору не можу, як нацики рвуть волосся на *упі у себе та інші невігласи і дебіли. Так тримати! Такі люди, великі спортсмени, як ти і Усик, здатні змінювати свідомість хоч якогось відсотку населення. Адже правду кажучи багато з них навіть не винні в тому, що вони убогі, а сильні люди повинні допомогти убогим відрізнити чорне від білого", "Чесно не розумію вас, яка різниця в яку він церкву чи хтось там ходе? Це його вибір хоті будізмом хай собі страждає… Напевно" тощо.

Ломаченко вступив у бій за Києво-Печерської лаври УПЦ МП
Ломаченко вступив у бій за Києво-Печерської лаври УПЦ МП
Ломаченко вступив у бій за Києво-Печерської лаври УПЦ МП
Ломаченко вступив у бій за Києво-Печерської лаври УПЦ МП
'Рвуть волосся на *упі': Ломаченко вступив у бій за Києво-Печерську лавру й УПЦ МП

Нагадаємо, Олександр Усик і Василь Ломаченко знялися у документальному фільмі "Здрастуй, брате! Христос воскрес", створеному РПЦ і представниками колишньої УПЦ МП в Україні. У стрічці українські спортсмени неодноразово повторювали тези кремлівської пропаганди – про братні народи, про дружбу українців і росіян.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти