StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Раніше, ніж багатьом здається: садівник назвав ідеальний місяць для посадки цибулин

16 вересня 2024, 13:14оновлено 17 вересня, 15:34
9173
Фахівець із садівництва радить вже цього тижня звернути увагу садівників на посадку цибулинних, щоб наступної весни сад був сповнений красивого цвітіння.
Раніше, ніж багатьом здається: садівник назвав ідеальний місяць для посадки цибулин
Коли садити цибулини восени - топ-садівник назвав ідеальний місяць / Колаж Главред, фото: pixabay

У найближчі тижні садівники звернуть свою увагу на посадку цибулин, щоб наступної весни сад був сповнений красивого цвітіння. Телевізійний гуру садівництва Монті Дон дав кілька корисних порад про те, які цибулинні садити, коли ми прощаємося з літом.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про правила посадки тюльпанів, рекомендуємо наш матеріал: Коли потрібно садити тюльпани: простий лайфхак для неймовірного врожаю квітів.

У нещодавньому випуску програми BBC "Світ садівника" експерт поділився тим, які рослини "найкраще почуваються", коли їх висаджують у вересні. Багато весняних квітів, таких як крокуси, ранні іриси та певні види нарцисів, потребують ретельної підготовки до посадки, щоб бути в найкращому стані, коли повернеться тепла погода, повідомляє The Express.

відео дня

"Зараз ми вступаємо у вересень, і я починаю думати про цибулини та їх висадку". І дійсно, більшість цибулин краще висаджувати у вересні, якщо ви можете це зробити. Це не обов'язково, можна садити і в жовтні, а тюльпани не варто висаджувати до листопада-грудня", - зазначив він.

Монті додає, що нарциси, мускарі, ранні іриси, крокуси та фрітіларії найкраще почуваються, якщо висадити їх у ґрунт на початку осені, оскільки земля ще тепла і коріння може почати рости і стати гарним та сильним.

Однак ведучий попередив, що часто вересень може бути посушливим місяцем, і тоді землю важко копати і висаджувати в неї рослини. Однак у нього є рішення у вигляді пристрою для висаджування цибулин.

"Хороша саджалка для цибулин, якщо ви висаджуєте будь-яку кількість цибулин, буде на вагу золота і прослужить вам багато років, тому що головне в посадці цибулин - це посадити їх на правильну глибину", - наголосив він.

Демонструючи використання інструменту, Монті наполягав на тому, що для "отримання найкращого результату" необхідно заглиблювати цибулини "щонайменше вдвічі глибше, ніж цибулина".

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти