StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Цвіт покриє увесь сад: садівник назвав 5 рослин, які треба обрізати у вересні

3 вересня 2024, 19:37
23502
Експерт назвав садові рослини, які потребують обрізки в вересні. Обрізка стимулює новий ріст та буйне цвітіння рослин.
Цвіт покриє увесь сад: садівник назвав 5 рослин, які треба обрізати у вересні
Садові рослини, які потрібно обрізати у вересні / Колаж: Главред, фото: pixabay.com, ua.depositphotos.com

З настанням осені приходить час навести лад у саду. Це ідеальний період для обрізки багатьох рослин, щоб вони залишалися здоровими та продовжували гарно цвісти. Якщо ви не встигли виконати всі садові роботи в серпні, не хвилюйтеся – ще є час усе надолужити.

Якщо ви цікавитеся садівництвом, прочитайте матеріал Главреду: Це найкращий час: садівники розповіли, коли правильно обрізати троянди.

Генеральний директор GreenPal і досвідчений садівник Брайан Клейтон поділився своїми порадами щодо того, які рослини потребують обрізки у вересні і як це зробити правильно, пише Express.

відео дня

Плодові дерева

Якщо ваші фруктові дерева стали виглядати трохи занедбаними, вересень – чудовий час, щоб повернути їм форму. Важливо видалити сухі гілки та прорідити крону, щоб покращити циркуляцію повітря та доступ світла.

Кущі троянд

Щоб ваші троянди цвіли рясніше, зараз саме час обрізати їх. Видаліть мертві або зів’ялі квіти трохи вище п’ятилисткового листка. Це стимулює ріст і підготує рослини до зими.

Гортензії

Експерт із садівництва попередив, що коли справа доходить до обрізання гортензій, потрібно бути "обережним". Брайан порадив: "Обрізайте лише ті гортензії, які цвітуть на новій деревині, як-от волотисті гортензії. Зріжте відцвілі гортензії приблизно на одну третину висоти".

Літньоквітучі кущі

Якщо у вас є кущі, що цвіли влітку, такі як спірея, зараз час їх обрізати. Це допоможе стимулювати ріст рослини та забезпечить рясне цвітіння наступного року.

Багаторічні трави

Початок осені — ідеальний час для обрізки багаторічних трав, як шавлія та розмарин. Обрізка сприятиме появі свіжих пагонів, які з’являться до перших морозів. Обріжте третину гілок, уникаючи дерев'яних частин рослини.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти