StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Це найкращий час: садівники розповіли, коли правильно обрізати троянди

30 листопада 2023, 04:30
3166
Експерти з садівництва поділилися найкращим часом для обрізки троянд, щоб забезпечити їх ідеальне цвітіння наступного літа. Взимку вони потребують догляду.
Це найкращий час: садівники розповіли, коли правильно обрізати троянди
Як доглядати за трояндами - експерти розповіли, коли обрізати троянди / Колаж Главред, фото: pexels

Коли температура різко падає і ми відчуваємо мороз у повітрі, варто почати готувати свій сад до холодів, і садівники-експерти розповіли, коли саме потрібно обрізати троянди для здорового відростання в наступному році.

Якщо ви пишаєтеся своїм садом, то знаєте, що підготовка до зими так само важлива, як і догляд за ним влітку - але питання, яке виникає у всіх, полягає в тому, коли настане відповідний час. З настанням холодів важливо зберегти ваші троянди, щоб вони гарно цвіли наступного літа, і їм потрібно приділити трохи уваги, поки температура низька, пише Mirror.

Отже, ще не час відкладати садівничі рукавички. Хоча може бути важко змусити себе вийти на вулицю, щоб обрізати троянди в мороз - влітку це буде того варте, адже експерти з садівництва стверджують, що взимку потрібно діяти вже зараз.

відео дня

"Найкращий час для обрізки плетистих троянд - кінець зими, бажано безпосередньо перед закінченням сезону спокою. Це забезпечить їхнє здоров'я, сприятиме новому зростанню і збереже їхню форму та структуру", - радить Джек Саткліфф, співзасновник компанії Power Sheds, що базується в Йоркширі, в журналі "Ідеальний дім".

Цю пораду також підтримало Королівське садівниче товариство (RHS), яке стверджує, що садівники повинні проводити обрізку в період з грудня по лютий.

"Не обрізайте занадто рано навесні, оскільки це може пошкодити нові пагони. Так само не обрізайте занадто пізно в сезоні, коли вони збираються цвісти або вже почали цвісти. Пізня обрізка може видалити квіткові бруньки і скоротити час цвітіння", - додає Джек.

Хоча багато експертів з садівництва сходяться на думці, що зима - найкращий час, гуру садівництва Монті Дон вважає інакше. Він вважає, що обрізку троянд слід проводити набагато раніше, ніж взимку, і пропонує обрізати троянди пізньої осені.

"Плетисті троянди цвітуть на пагонах, що виросли тієї ж весни, тому їх можна обрізати зараз", а щодо плетистих троянд, то він радить обрізати їх "одразу після цвітіння", оскільки їхні квіти утворюються на пагонах, "що виросли попереднього літа".

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти