StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як правильно обрізати верхівку у черешні: урожай здивує навіть сусідів

27 серпня 2024, 18:21
52008
Що потрібно робити з черешнею восени та коли потрібно обрізати її - досвідчені фахівці поділились корисними порадами.
Як правильно обрізати верхівку у черешні: урожай здивує навіть сусідів
/ колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Що буде, якщо не обрізати черешню вчасно та для чого насправді потрібно робити таку процедуру - Главред зібрав корисні поради досвідчених садівників про догляд за деревами черешні та вишні.

Фахівці наголошують, що своєчасна обрізка гілок черешні не лише правильно сформує крону, а й відмінно підвищитить урожай наступного року. Така процедура допоможе дереву стійкіше переносити перепади температури і може знизити ймовірність зараження багатьма інфекціями.

Коли краще обрізати черешню навесні чи восени

Зазвичай термін обрізки черешні чи вишні залежить від особливостей клімату, де саме розташовані дерева. Фахівці радять, що для таких процедур варто дочекатися похолодання, а найкраще робити це у листопаді. Відомо, що листя з дерев починає опадати, коли рух соку всередині стовбурів дуже сповільнюється. Тож садівники наголошують, що обрізка гілок в цей період буде найкращою, адже не матиме травматичних наслідків для самих дерев. Спили на гілках встигнуть "загоїтись" до перших заморозків. Досвідчені фахівці радять, що обрізку для дерев варто проводити у сонячний день, щоб на гілках не розпочалось інфікування місць, а місце зрізу було підсушене сонцем.

відео дня

Обов'язково необхідно перед початком обрізки підготувати інструменти, адже вони повинні бути гострими та продезінфіковані. Для цього знадобляться: секатор, сучкоріз і садова пилку. Також спеціалісти рекомендують обробити леза розведеною марганцівкою або спиртом, а на свіжі зрізи варто нанести садовий вар.

Вважається, що обрізати верхівки черешні треба навесні, влітку, восени і навіть можна взимку. Садівники вважають, що така процедура ефективно підтримає стан дерева і гарантує відмінну врожайності кожного наступного року. Якщо це робити кожного року, тоді черешня здивує своєю шаленою врожайністю.

Чи можна обрізати черешню у листопаді

Всім відомо, що черешня швидко росте, до речі зростання її відбувається як вгору, так і вниз. Тож, обрізка має серйозне значення для черешні, до того ж варто її проводити кожного року. Деякі фахівці вважають, що найкраще робити обрізку плодових дерев у сприятливі дні цієї осені за місячним календарем:

  • Вересень: 2, 19, 20, 21, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 30.
  • Жовтень: 18, 19, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 28, 29, 30, 31.
  • Листопад: 16, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 25, 26, 27, 28, 29.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти