StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Жінка з Маріуполя поділилась неймовірно простим рецептом кавунового меду - бекмесом

8 вересня 2023, 15:27
При приготування треба до 10 кг кавуна, але результат того вартий.
Час приготування Час приготування: 120 хв
Час на підготовку Час на підготовку: 5 хв
Кухня Кухня турецька
Як приготувати кавунове варення
Як приготувати кавунове варення / Колаж Главред, фото скріншот TikTok (makoviya)

Чи чули ви коли-небудь щось про кавуновий мед? Якщо ні, ви багато не втратили, адже сезон кавунів у розпалі. Тож ви ще встигнете приготувати бекмес на зиму. Його рецептом поділилася користувачка TikTok makoviya.

Жінка розповіла, що до війни готувала бекмес щоліта у батьків у Маріуполі. Також вона зазначила, що готували його у XVIIІ столітті на півдні України, аби замінити цукор. Крім цього, цікавим рецептом на зиму є пастила з груші.

Рецепт бекмесу без цукру

Для приготування меду відділити м'якоть кавуна від шкірки та вичавити через друшляк весь сік. М'ясорубку чи блендер використовувати не бажано, щоб не пошкодити механізми.

відео дня

Після того, як відділили сік від м'якоті, виливаємо його у каструлю та ставимо на маленький вогонь. Виварювати його доведеться дуже довго. Авторка рецепту каже, що 15-літрову каструлю варила понад 10 годин, а вийшло лише 1,5 літри бекмесу.

Коли більша частина соку випарувалася, добре та часто мішайте рідину, аби вона не пригоріла. Закатувати бекмес треба як звичайне варення, у стерилізовані банки. Цукор додавати не треба, подавати його можна, наприклад, до млинців.

@makoviya Бекмес-кавуновий мед! Щоліта вдома у батьків під Маріуполем, я завжди робила багато пастили з кавунів та бекмес. Бекмес це кавуновий мед-неймовірна смакота і суцільна фруктоза, тому він корисний. Цьогоріч хоч і не вдома,але я вирішила зварити бекмес і показати вам, як я це роблю #бекмес#кулінарія♬ оригінальний звук - user3194025460482

Читайте більше рецептів:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти