StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Гості проситимуть ще: рецепт неперевершеного мандаринового десерту до Нового року

3 грудня 2023, 10:05оновлено 15 грудня 2023, 16:22
Для приготування цього десерту не потрібні особливі кулінарні навички.
Час приготування Час приготування: 120 хв
Час на підготовку Час на підготовку: 5 хв
Кухня Кухня Інтернаціональна
Десерт з мандаринами
Десерт з мандаринами / Колаж Главред, фото скриншот TikTok (yummy.lera)

Приготування салатів та закусок на Новий рік - класика. Та щоб стіл виглядав завершеним та повноцінним, варто приготувати десерт. Здивувати гостей може мандариновий рецепт двошарового торту.

Мандариновый десерт - рецепт

Інгредієнти

Для вершкового шару:

відео дня
  • 15 г желатину
  • 50 мл холодної води
  • 400 г сметани (у мене 20%)
  • 75 г цукру
  • 1 ч.л. ванільного екстракту або цукру
  • Для мандаринового шару:
  • 15 г желатину
  • 50 мл холодної води
  • 500 г очищених мандаринів
  • 75 г цукру
  • цедра 1-го апельсину


Можливо, вам буде цікаво: Три найпростіші інгредієнти і закуска до Нового року в формі ялинки готова: покроковий рецепт.

Приготування: Вершковий шар: Желатин заливаємо холодною водою та залишаємо набухати на 15 хв. До сметани додаємо цукор, ванільний екстракт/цукор, розтоплений желатин і добре перемішуємо. Половину маси виливаємо у будь-яку форму та прибираємо у холодильник до застигання (15-30 хв). Іншу половину залишаємо при кімнатній температурі.

Мандариновий шар: Желатин заливаємо холодною водою та залишаємо набухати на 15 хв. Очищені мандарини пробиваємо у блендері та проціджуємо сік через сито. Додаємо цукор, цедру апельсина та, помішуючи, доводимо до кипіння. Вимикаємо вогонь, додаємо набухший желатин і перемішуємо до його розчинення. Охолоджуємо до кімнатної температури та половину виливаємо у форму на вершковий шар. Прибираємо у холодильник до застигання (15-30 хв). Іншу половину також залишаємо при кімнатній температурі. Повторюємо вершковий та мандариновий шари, кожен раз прибираючи у холодильник до застигання (на 15-30 хв). Скоріш за все, очікуючи при кімнатній температурі шари трішки застигнуть. Тому, перед тим, як заливати, просто підігрійте їх у мікрохвильовці/на плиті щоб вони розтанули і все. Кип'ятити не можна. Щоб дістати десерт із форми - обережно піддіваємо його силіконовою лопаткою з однієї сторони і він легко "вийде". Подаємо з мандаринами та розмарином.

Дивіться, як приготувати мандариновий десерт:

@yummy.lera Розпочинаю сезон новорічних рецептів з цього мандаринового десерту??
ІНГРЕДІЄНТИ: Для вершкового шару: ✅ 15 г желатину ✅ 50 мл холодної води ✅ 400 г сметани (у мене 20%) ✅ 75 г цукру ✅ 1 ч.л. ванільного екстракту або цукру⠀
Для мандаринового шару: ✅ 15 г желатину ✅ 50 мл холодної води ✅ 500 г очищених мандаринів ✅ 75 г цукру ✅ цедра 1-го апельсину
⠀ ГОТУЄМО: Вершковий шар: Желатин заливаємо холодною водою та залишаємо набухати на 15 хв. До сметани додаємо цукор, ванільний екстракт/цукор, розтоплений желатин і добре перемішуємо. Половину маси виливаємо у будь-яку форму та прибираємо у холодильник до застигання (15-30 хв). Іншу половину залишаємо при кімнатній температурі.
⠀ Мандариновий шар: Желатин заливаємо холодною водою та залишаємо набухати на 15 хв. Очищені мандарини пробиваємо у блендері та проціджуємо сік через сито. Додаємо цукор, цедру апельсина та, помішуючи, доводимо до кипіння. Вимикаємо вогонь, додаємо набухший желатин і перемішуємо до його розчинення. Охолоджуємо до кімнатної температури та половину виливаємо у форму на вершковий шар. Прибираємо у холодильник до застигання (15-30 хв). Іншу половину також залишаємо при кімнатній температурі. ⠀
Повторюємо вершковий та мандариновий шари, кожен раз прибираючи у холодильник до застигання (на 15-30 хв). ⠀ *скоріш за все, очікуючи при кімнатній температурі шари трішки застигнуть. Тому, перед тим, як заливати, просто підігрійте їх у мікрохвильовці/на плиті щоб вони розтанули і все, не кип‘ятимо! ⠀
Щоб дістати десерт із форми - обережно піддіваємо його силіконовою лопаткою з однієї сторони і він легко "вийде". Подаємо з мандаринами та розмарином!
Смачного?
⠀
#українськийтікток#україна#рецепт#смачно#рек#хочуврек♬ Snowman - Sia

Більше рецептів:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти