StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Які речі не можна віддавати іншим: невдачі будуть іти по п’ятах

5 серпня 2024, 23:40оновлено 7 серпня, 11:27
7585
Чи можна брати хліб у сусідів чи позичати їм - Главред зібрав цікаву інформацію про народні прикмети.
Які речі не можна віддавати іншим: невдачі будуть іти по п’ятах
Чому не можна позичати хліб / колаж: Главред, фото: unsplash, ua.depositphotos.com

Які речі не можна тримати вдома, щоб вони не забирали успіх та здоров'я у жителів будинку. Деякі люди вважають, що не варто тримати у будинку годинники, які зупинились чи зламались. Годинник символізує плин часу, тож наші предки асоціювали їх із людською смертністю.

Читайте цікавий матеріал: Чому не можна дарувати парну кількість квітів: сувора прикмета наших предків.

На каналі в Youtube розповіли, що не можна тримати деякі види рослин, адже існує повір'я, що удача може покинути вас.

відео дня

Чому не можна давати яйця сусідам

Існує повір'я, якого дотримувались і наші предки, що категорично заборонено позичати яйця і на це є вагомі причини. Якщо ваша сусідка прийшла позичити декілька яєць на випічку, то краще віддати їх просто так. Не варто назад забирати позичені яйця.

Також відомо, що заборонено давати сусідам яйця на майбутнє розведення, адже ви ризикуєте тим, що у вас самих всі кури не будуть нести яйця, а у господарстві будуть проблеми.

Чи можна брати сіль у сусідів

Всім відомо, що за допомогою солі проводять різні обряди. Тож, якщо людина позичить сіль комусь, то існує ризик позбутись спокою, удачі та взаємоповаги у власній сім'ї. Якщо трапиться таке, що ви віддасте сіль із хлібом, то це загрожує бідністю родині.

Також ніколи не можна приймати сіль від людини, яка її позичила у вас раніше. Такий жест може принести до будинку лише розлади, хвороби та скандали. В народі вважають, що категорично заборонено просити сіль у суботу та понеділок.

Що таке прикмети?

Прикмета — відмітна ознака якихось явищ чи предметів, з наявністю яких передбачаються подальші події. Прикмети передбачають зв'язок між двома подіями, коли одне з них відбувається як факт, а друге – як наслідок. Деякі прикмети не мають реального підґрунтя до передбачення подій по ним, але в той же час значна частина прикмет має в тій чи іншій мірі реальне підґрунтя. Як правило, до прикмет відносяться ті тлумачення, які базуються на колективному досвіді і фіксуються в колективній пам'яті, пише Вікіпедія.

Які речі не можна віддавати іншим

  • Не можна позичати та віддавати іншим людям свої кухонні предмети, яким ви постійно користуєтеся. Речі із домашнього вжитку мають енергетику вашого будинку та родини. Якщо ви позичите свій посуд, то можете віддати частину свого щастя та успіху.
  • Також не варто віддавати свій одяг не лише незнайомим людям, а й близьким чи друзям. Одяг напитує енергію людини і може перейти до іншої. Якщо вам необхідно терміного взяти чи позичити одяг, то варто платити за нього.
  • Віник у будинку вважається оберегом та сильним очищуючим засобом. В давнину наші предки позбавлялися віником від сміття не тільки фізично, а й духовно. На нього читали змови, щоб він був оберегом від нечистої сили. Ні в якому разі не можна його позичати.
  • Не можна віддавати останній шматок хліба в будинку, адже існує ризик зостатись у злиднях. В народі також вважають, що заборонено віддавати хліб після заходу сонця та через поріг.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти