StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому не можна дарувати парну кількість квітів: сувора прикмета наших предків

30 липня 2024, 04:38оновлено 30 липня, 15:25
1644
Чимало людей бояться на собі відчути, що буде, якщо подарувати людині парну кількість квітів. Якщо вірити східним слов'янам, це не спроста.
Цветы
Що робити, якщо подарували букет з парною кількістю квітів / Колаж: Главред, фото: flickr

В східній Європі заведено дарувати на свята букети з непарною кількістю квітів. У країнах, де не дарують парну кількість квітів, такий порядок існує роками не просто так. Як розповіли на YouTube "АЦЦ , А це цікаво", ця прикмета з'явилася ще у язичницькі часи.

Якщо ви цікавитесь прикметами, вам може бути цікаво: що не можна робити, коли хтось у дорозі: прикмети, які важливо знати.

Східні слов'яни тоді вважали, що будь-які парні числа уособлюють смерть. Звідси, до речі, і походить прислів'я "Біда не приходить одна". Вірування наших предків передавалося з покоління в покоління і побутує досі.

відео дня

Однак важливо зазначити, що молоді покоління, як правило, не зважають на те, чи можна дарувати 10 квітів, чи можна дарувати 12 тюльпанів, хризантем чи троянд. Тому сучасна молодь відкинула прикмети і керується, скоріше, естетичною складовою букета.

Якщо зважати на прикмети слов'ян, логічно було б припустити, що у суспільстві склалася протилежна традиція приносити померлим парну кількість квітів, адже вони уособлюватимуть смерть. Однак це не так. Відповідь на питання: "Чому на цвинтарі парна кількість квітів на могилах" дає інша прикмета. Згідно з віруванням парне число квітів для небіжчиків означає, що одна квітка призначається покійному, а інша - Богу.

Що таке АЦЦ, А це цікаво?

АЦЦ, А це цікаво - український Youtube-канал,автори якого розповідають про цікаві історії та створюють пізнавальні відео про світ, історію, повір'я та тварин.

Вам можуть бути цікаві інші прикмети:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти