Зеленський розповів про "глибокі відносини" Байдена з Україною

20 грудня 2020, 09:32оновлено 20 грудня 2020, 10:49
На думку Зеленського, Байден знає Україну краще, ніж його попередник.
Зеленський
Зеленський розповів, чому Байден кращий за Трампа / Reuters

Президент України Володимир Зеленський висловив думку, що обраний лідер США Джо Байден краще знає Україну, ніж чинний глава Білого дому Дональд Трамп.

"Новий президент Джо Байден, мені здається, знає Україну краще, ніж його попередник, тому що ще до свого президентства він, так би мовити, мав глибокі відносини з Україною і добре розуміє росіян, добре розуміє різницю між Україною і Росією і, мені здається, добре розуміє ментальність українців. Це дуже допоможе посилити ці відносини й додати в процесі врегулювання війни на Донбасі та деокупації наших територій. Мені здається, США можуть сильно додати, дуже сильно", - розповів Зеленський в інтерв'ю для The New York Times, його текст розміщений на сайті президента.

Водночас Зеленський зазначив, що Америка на ділі показує підтримку Україні.

"Америка показує на ділі свою підтримку, ми вдячні за санкційну політику - вона серйозна. І про кримські санкції, і про "Північний потік" - це для нас було стратегічно (важливо. - Ред.), І це було дуже складно. Що стосується "Північного потоку", то США тут точно зіграли головну скрипку. Тому я повинен подякувати за це Сполученим Штатам періоду Дональда Трампа і його адміністрації. Я вдячний за те, що ми стали партнерами НАТО з розширеними можливостями, за всі санкційні дії проти Росії, а також за навчання з НАТО. Наші відносини не припиняються", - пояснив президент України.

Також Зеленський підкреслив, що йому дуже сподобалися меседжі нового президента США Джо Байдена, який заявив про те, що у його команди є концепт глобального стратегічного бачення безпеки в Європі, бо це важливо для України.

Заяви Зеленського в інтерв'ю The New York Times - про що ще говорив президент:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти