Зеленський раптово звільнив свого представника у ВРУ: Веніславський розкрив причину

7 грудня 2023, 15:32
1072
Веніславський пояснив, що зайнятий військовими проєктами і не може поєднувати це з роботою.
Зеленський раптово звільнив свого представника у ВРУ: Веніславський розкрив причину
Зеленський звільнив Веніславського / колаж: Главред, фото: УНІАН, ВРУ

Володимир Зеленський сьогодні, 7 грудня, звільнив нардепа Федора Веніславського з посади представника президента України у Верховній Раді.

Про це свідчить відповідний указ президента №812/2023 7 грудня вказано: "Увільнити Веніславського Федора Володимировича від виконання обовʼязків Представника Президента України у Верховній Раді України".

Причина звільнення

Федір Веніславський пояснив, що зайнятий військовими проєктами і не може поєднувати це з роботою у ВР. Він зазначив, що його звільнення з посади з посади представника президента у Верховній Раді було обговорено з Володимиром Зеленським декілька днів тому.

відео дня

"Я займаюсь кількома суто військовими проєктами, через що доводиться багато бувати біля лінії фронту. Відповідно не завжди встигаю виконувати повноваження представника президента України у ВРУ", - розповів він у коментарі NV

Що відомо про Федора Веніславського

Федір Веніславський - кандидат юридичних наук. Він п’ять разів невдало балотувався до Верховної Ради. На шостий раз, у липні 2019 року, таки був обраний народним депутатом 9-го скликання від "Слуги народу" під номером 88 у списку (безпартійний).

Веніславський - член фракції "Слуги народу" в парламенті, член комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, голова підкомітету з держбезпеки та оборони.

На початку червня 2019 року Зеленський призначив Веніславського своїм представником у Конституційному Суді України.

У вересні 2022 року Веніславський був звільнений з посади представника президента в КС та одразу призначений представником президента у Верховній Раді.

Нагадаємо, що депутати розкрили деталі, кого із міністрів Верховна Рада звільнить. Давид Арахамія розповів, що Верховна Рада України цього має намір проголосувати за звільнення одного з міністрів.

У Міноборони хочуть звільнити трьох генералів. У військово-політичному керівництві повідомили, що за даними джерел, Умєров готує подання на звільнення Остащенко, Тарнавського та Наєва.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти