Вибори, банківська система і безвіз: у МЗС України розкрили плани щодо Кримської платформи

3 липня 2021, 18:37оновлено 3 липня 2021, 19:50
Кримська платформа дозволить жителям окупованого півострова повернути свої права, вважає Дмитро Кулеба.
Крим, Україна
Кримська платформа стане новим шансом для кримчан - Кулеба / УНІАН

Ініціатива, пов'язана з реалізацією Кримської платформи, спрямована на повернення жителям захопленого Криму їх прав і дозволить їм користуватися міжнародними банківськими послугами, правом безвізових поїздок, захищати свою власність в судах, користуватися, а також вибирати свій уряд. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

У своєму Twitter-акаунті він розповів про те, що Кримська платформа допоможе жителям окупованого півострова повернути свої втрачені права, і відкриє для них нові можливості.

"Кримська платформа - це спосіб повернути людям у Криму їхні права, починаючи від доступу до освіти і закінчуючи релігійною свободою. А також дозволити їм користуватися міжнародними банківськими системами, захищати власність в судах, користуватися безвізовими поїздками, вибирати свій телеканал або свій уряд", - підкреслив Дмитро Кулеба.

Вибори, банківська система і безвіз: у МЗС України розкрили плани щодо Кримської платформи

читайте такожТретя світова війна через Крим: Україну попередили про небезпеку

Нагадаємо, 22 червня представник президента у АР Крим Антон Кориневич сказав, що на саміті Кримської платформи очікується підписання політичної декларації, яка зафіксує важливі аспекти деокупації захопленого Росією півострова.

Кримська платформа новини

Президент України Володимир Зеленський 20 травня підтвердив, що саміт Кримської платформи відбудеться 23 серпня у Києві. Очікується приїзд високопосадовців, які представлять іноземні держави, і підписання низки важливих документів.

Глава МЗС Дмитро Кулеба казав, що Росія вкрай серйозно поставилася до Кримської платформи і намагається дискредитувати ініціативу Києва.

На думку Кулеби, саміт Кримської платформи стане найбільш масштабним і впливовим заходом за 30-річчя незалежності України. Москві не вдасться перешкодити реалізації планів Києва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти