Зеленський оголосив про плани на саміт щодо повернення Криму в Україну

20 травня 2021, 13:43
На саміті Кримської платформи будуть підписані важливі документи, сказав Володимир Зеленський.
Володимир Зеленський
В Україну 23 серпня приїдуть високосадовці 30 держав - Зеленський / Скріншот YouTube

Перший саміт важливого заходу Кримська платформа відбудеться 23 серпня у Києві. Очікується приїзд безлічі високопосадовців з іноземних держав. Серед них президенти, глави урядів, міністри закордонних справ, спікери та інші делегати. В рамках заходу будуть підписані важливі документи. Про це заявив президент України Володимир Зеленський.

Під час великої пресконференції, яка проходить у четвер, 20 травня, президент акцентував увагу на важливості питання проведення заходу Кримська платформа і підкреслив, що 23 серпня – в день першого саміту з повернення Криму – до України приїдуть високопоставлені гості з 30 країн. Під час зустрічі очікується підписання важливих документів.читайте такожУ США розповіли, як боротимуться з РФ через окупацію Криму

"Буде багато представників безлічі країн, будуть підписані важливі документи, запрошені президенти, прем'єрміністри, глави церков інших країн, спікери, міністри МЗС. Думаю, в цілому буде представлено 30 країн", - підкреслив президент Володимир Зеленський.

Нагадаємо, раніше глава держави Володимир Зеленський у своєму вступному слові розповів про головне завдання на посаді президента України.

Повернення Криму до складу України

  • Президент Володимир Зеленський 26 лютого підписав указ, згідно з яким держава запускає заходи, спрямовані на реалізацію Кримської платформи. Завданням перемовного майданчику є обговорення питань з метою подальшого звільнення окупованого Криму та повернення півострова в Україну.
  • На засіданні РНБО 11 березня була прийнята стратегія повернення окупованих російською державою Криму і Севастополяя під контроль України.
  • Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляв, що Росія дуже серйозно поставилася до Кримської платформи. Росіяни у своєму зовнішньополітичному відомстві створили цілий підрозділ, який працює над дискредитацією саміту щодо повернення Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти