Вторгнення в Україну стане новою Чечнею для Росії - Джонсон

24 січня 2022, 18:08
Він підкреслив, що вважає війну неминучою.
Джонсон, Путін
Борис Джонсон і Володимир Путін / колаж Reuters

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон попередив Росію про можливість "нової Чечні". Про це він заявив у контексті загрози вторгнення РФ в Україну. Джонсон заявив, що ця затія може стати для країни-агресора "болючою, жорстокою і кривавою".

Як передає APnews, прем'єр-міністр Британії пояснив повернення співробітників британського посольства з Києва. За його словами, це рішення викликане "похмурими" розвідданими біля кордону України. Хоча він підкреслив, що вважає війну неминучою.

"Зараз доцільно внести деякі зміни. За даними розвідки, на кордоні з Україною знаходиться 60 російських бойових груп. План блискавичної війни, яка може знищити Київ, очевидний для всіх. Ми повинні ясно дати зрозуміти Кремлю, що це буде катастрофічний крок", - заявив Джонсон і порівняв можливе вторгнення в Україну з багаторічним чеченсько-російським конфліктом.

Джонсон вважає важливим розуміння росіян, що це може бути нова Чечня. "Я був в Україні кілька разів, трохи знаю жителів цієї країни. Я вважаю, що вони будуть боротися, а світ не повинен йти цим шляхом. Але завдання Великобританії-переконатися, що наші друзі та Партнери в усьому світі, особливо в Європі, також розуміють це. Ми готуємо досить жорсткий пакет санкцій", - додав він.

читайте такожСтало відомо, скільки українців вірить у вторгнення РосіїНагадаємо, Міністерство закордонних справ Японії закликало своїх громадян покинути Україну. Їм рекомендують утриматися від відвідування нашої країни.

Також раніше Державний департамент США дав дозвіл на добровільний від'їзд американських державних службовців і зобов'язав виїхати членів їх сімей з посольства в Києві.

У заяві посольства США в Україні зазначається, що"санкціонований від'їзд дає цим працівникам можливість виїхати, якщо вони бажають; їх виїзд не обов'язковий".

При цьому посольство США в Києві залишається відкритим для регулярної роботи.

Крім того, пізніше стало відомо, що Великобританія почала відкликати співробітників посольства країни в Україні на тлі побоювань російського вторгнення.

Конкретних загроз британським дипломатам не надходило, але близько половини співробітників, що працюють в Києві, повернуться до Великобританії.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти