Воєнний стан по всій Росії: Марк Фейгін дав однозначний прогноз

23 жовтня 2022, 13:23
На думку Фейгіна, Путін тягне з введення воєнного по всій Росії через те, що народ може "завити", якщо не зможе пересуватися між регіонами.
Путін, Фейгін
Марк Фейгін допускає введення військогового стану по всій Росії / скріншот

Російський диктатор Володимир Путін з часом введе воєнний стан на всій території Росії, і цьому є ряд причин. Про це в інтерв'ю Главреду заявив російський опозиційний політик, блогер і відомий юрист Марк Фейгін.

"Путін повільно підбирається до воєнного стану по всій території Росії для того, щоб менше церемонитися і тримати під контролем населення, яке може обуритися за якихось обставин", - зазначив він.

Відповідаючи на запитання журналіста Главреда про мотивацію Кремля ввести воєнний стан без оголошення війни Фейгін заявив, що в Кремлі на цей рахунок "не рефлексують".

"Так, вона не оголошена, але взагалі і з чого тоді мобілізація оголошується?! Часткова вона чи якась ще, але ви з ким воюєте? Ми проводимо "спецоперацію", але чому її треба було проводити силами мало не всієї частини чоловічого населення країни, якщо є професійна армія? (...) Зараз ситуація така, що путінська армія показала свою низьку боєздатність. Можна з цього приводу багато міркувати, але він вже не обходиться без населення", - зазначив він.

Опозиціонер вважає, що Путін мучиться з того, що якщо він оголосить воєнний стан на всій території, народ може "завити", якщо не зможе пересуватися між регіонами.

"Хоча по факту вони вже це роблять, адже як пересуватися, якщо ти приписаний до військкомату і тобі потрібно перебувати за місцем припису. Тобто громадяни розділені за категоріями і, відповідно, вже і без того обмежене пересування. І необов'язково це маніфестувати на законодавчому рівні. Тому він повільно підбирається до воєнного стану по всій території Росії для того, щоб менше церемонитися і тримати під контролем населення, яке може обуритися за якихось обставин. Це дуже велика помилка думати, що там хтось думає про відповідність правового статусу", - заявив Фейгін.

Путін ввів "воєнний стан" на окупованих територіях України

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін у середу, 19 жовтня, оголосив про введення воєнного стану на окупованих територіях України. Його впровадили з опівночі 20 жовтня в окупованих районах чотирьох українських областей – Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької.

Радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк після цього заявив, що рішення Володимира Путіна є нічим іншим, як псевдолегалізацією мародерства, однак це ніяк не вплине на подальше звільнення наших земель.

Секретар РНБО Олексій Данилов підкреслив, що рішення Путіна є підготовкою до масової депортації українського населення. Він вважає, що черговий злочин Путіна проти України має бути засуджено на рівні ООН.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти