У Слузі народу зробили прогноз щодо ролі Байдена у війні з Росією на Донбасі

9 грудня 2020, 23:45
Перемовини у Нормандському форматі поставлені на паузу через ситуацію на арені міжнародної політики, вважає Олександр Корнієнко.
Джо Байден
У Слузі народу вважають, що Байден допоможе Києву у перемовинах з Москвою / Фото Reuters

Однією з причин, яка заважала проведенню нового раунду перемовин щодо Донбасу в рамках Нормандського формату, є прагнення Росії дочекатися закінчення виборів президента США. Україна очікує, що фактично обраний американський глава держави Джо Байден допоможе Києву у перемовинах з Москвою.

Про це заявив глава партії Слуга народу, народний депутат Олександр Корнієнко в ефірі телеканалу Україна 24, коментуючи ситуацію з перемовинами щодо російсько-українського конфлікту на Донбасі.

За його словами, причинами відсутності нових перемовних раундів в рамках Нормандського формату стали пандемія коронавірусної інфекції COVID-19 і вибори президента США, на підсумки яких очікувала Росія.

"Я думаю, Росія очікувала на результати виборів у Сполучених штатах Америки. Зрозуміло, що два різних погляди у партій, які завжди там між собою на виборах сперечаються. І погляд демократів орієнтований на більш жорсткі дії", - сказав нардеп.

Також парламентарій акцентував увагу на тому, що в Україні очікують на прояв Байденом більш жорсткої позиції щодо Росії, що посприяє виконанню плану заходів з врегулювання конфлікту на Донбасі. Як вважають у Києві, новий президент Америки допоможе вирішити питання війни з Москвою.читайте такожБайден запропонує Путіну угоду щодо Донбасу: на що розраховувати Україні

"Ми очікуємо, що Байден займе більш жорстку позицію, буде нам допомагати в тих перемовинах, які ведуться. В першу чергу, у виконанні плану", - підкреслив Корнієнко.

Нормандський формат

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти