В ООН погодили нову резолюцію з прав людини в Криму

18 листопада 2020, 21:06
В першу чергу в організації закликали посилити тиск на Росію.
Генасамблея ООН
Генасамблея ООН схвалила резолюцію щодо Криму / @UKRinUN

У Генасамблеї ООН сьогодні схвалили проєкт оновленої резолюції щодо ситуації з правами людини в окупованому Криму. Міністерство закордонних справ України вітає це рішення.

Як йдеться в офіційному коментарі МЗС України, оновлений документ підготували на основі двох останніх доповідей генсека ООН, в яких йдеться про численні факти масових порушень прав людини на окупованих територіях.

"Схвалення проєкту - важливий внесок у продовження міжнародного тиску на Російську Федерацію у зв'язку з незаконною окупацією і спробою анексії Криму", - підкреслили в МЗС.

відео дня

У проєкті резолюції також міститься заклик до посилення взаємодії, зокрема, в рамках міжнародних платформ, для тиску на Росію з метою примусу її до виконання міжнародних зобов'язань.

читайте такожЕкс-міністр оборони України пояснив, навіщо Росії потрібен Крим

"Серед важливих положень нинішнього проєкту є заклик до припинення кримінального переслідування за ухилення від військового призову, засудження тривалої безкарності за випадки насильницьких зникнень і констатація ролі ФСБ РФ у задокументованих випадках тортур", - розповіли в МЗС.

Крім того, в резолюції вимагають від Росії негайного припинення здійснення грубих порушень прав людини і забезпечити безперешкодний доступ на територію Криму представникам моніторингової місії ООН і СММ ОБСЄ.

Новини Криму

  • 6 листопада влада Словаччини заявила про те, що зацікавлена в участі в реалізації української ініціативи зі створення Кримської платформи.
  • 16 жовтня президент Туреччини Реджеп Ердоган в ході спільної пресконференції зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським заявив, що Туреччина усвідомлює важливість України в контексті регіональної стабільності і безпеки. Анкара не визнає Крим територією РФ і надалі як і раніше має намір підтримувати територіальну цілісність Української держави.
  • 16 жовтня український президент Володимир Зеленський заявив, що Україна планує запросити Туреччину у переговорний процес щодо повернення Криму під політичний контроль Києва. Українська сторона вважає, що позиція Анкари зіграє важливу роль у Кримській платформі.
  • 6 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що Європейський Союз готовий приєднатися до нової платформи з деокупації Криму.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти