Третя світова війна через Крим: Україну попередили про небезпеку

29 червня 2021, 08:00
Росія боротиметься за окупований Крим будь-якими можливими способами, вважає Святослав Піскун.
Крим, Україна
Вирішити питання Криму можна тільки шляхом перемовин - політик / УНІАН

Росія вважає захоплений український півострів Крим своєю територією, тому не припускає, щоб до контрольованої росіянами акваторії без дозволу Москви заходили військові кораблі. Певні дії України у цій ділянці можуть призвести до військового конфлікту. Росіяни готові захищати анексовану територію всіма можливими способами, і здатні заради цього почати Третю світову війну. Про це заявив колишній генеральний прокурор України Святослав Піскун.

"У нас така ситуація, що є країна-сусід, яка є агресором, не припускає, щоб на територію Криму без її дозволу заходили інші кораблі. Вони вважають Крим своєю територією. І я думаю, що якби ми зробили щось, що зачіпає ситуацію кордонів України у Криму, то могла б розв'язатися дуже небезпечна військова інтрига, яка могла б перерости і у військовий конфлікт", - розповів він в ефірі телеканалу Україна 24.

За словами політика, Росія рішуче демонструє, що заради того, щоб відстояти окупований Крим, Москва готова до будь-яких дій, включаючи початок Третьої світової війни. Вирішити питання захоплених Кримського півострова і окремих районів Донбасу можна тільки політико-дипломатичним шляхом.читайте такожПрорив з Криму і удар по Донбасу: журналіст оголосив про атаку Путіна після зустрічі з Байденом

"Росіяни показують, що вони заради Криму готові почати третю світову війну. Вони готові, треба це розуміти, що вони Крим захищатимуть усіма можливими способами, їх ніщо не зупинить. Вирішення питання Донбасу і Криму - це лише політичним дипломатичним способом. І я вітаю дії нашого президента і уряду, які хочуть мирним шляхом вирішити це питання", - підкреслив Святослав Піскун.

Ситуація з британським есмінцем Defender біля берегів Криму

  • У Міноборони РФ 24 червня заявили, що російський корабель відкрив попереджувальний вогонь у напрямку британського есмінця Defender, який проходив в акваторії Чорного моря за 12 кілометрів від окупованого Криму. У відомстві сказали, що бомбардувальник Су-24М здійснив попереджувальне бомбометання за курсом прямування корабля Великої Британії.
  • У МЗС України заявили, що цей інцидент свідчить про продовження Москвою політики посилення свого військового впливу в Чорному і Азовському морях. Київ і Північноатлантичний альянс у зв'язку з такими діями росіян повинні посилити взаємодію в акваторії Чорного моря.
  • Офіційний Лондон спростував інформацію Росії про превентивні обстріли есмінця Defender. Британці стверджують, що корабель нічого не порушив і рухався в територіальних водах України відповідно до міжнародного законодавства.
  • Пізніше в російському оборонному відомстві різко назвали британський есмінець "жирною метою для протикорабельних комплексів Чорноморського флоту" і закликали США та Британію не відправляти свої військові кораблі в акваторію Чорного моря поблизу захопленого Криму.
  • У МЗС РФ, у свою чергу, пригрозили "скинути бомби" курсом корабля або по самій цілі у тому випадку, якщо есмінець Британії з'явиться в Чорному морі біля окупованого Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти