Третина міністрів можуть позбутись посад: в уряді анонсували масштабну реформу

4 березня 2024, 14:19
Шмигаль зазначив, що уряд вже веде роботу в напрямку скорочення кількості державних вакансій та створення Центру уряду.
Третина міністрів можуть позбутись посад: в уряді анонсували масштабну реформу
Шмигаль анонсував масштабне скорочення кількості міністерств / Колаж Главред, фото: УНІАН, скріншот із відео

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль оголосив про намір скоротити кількість міністерств на третину в рамках реформи уряду. Про це він повідомив під час прес-конференції.

"Ведемо роботу щодо зміни формату уряду. Зокрема, скорочення кількості міністерств. Хочемо скоротити кількість міністерств на третину, скоротити кількість державних службовців", - сказав Шмигаль на пресконференції в Києві в понеділок.

Шмигаль повідомив, що уряд вже приступив до роботи у цьому напрямку і в цьому році скоротив 20 тисяч державних вакансій. Він також зазначив, що влада працює над створенням потужного Центру уряду, де будуть об'єднані допоміжні та адміністративні функції.

відео дня

"Міністерства повинні мати невелику кількість дуже хороших спеціалістів, які формуватимуть державну політику, а Центр уряду надаватиме юридичну підтримку в кадровій, бухгалтерсько-фінансовій сфері. Також Центр уряду має швидко готувати документи для того чи іншого міністерства", - додав він.

Шмигаль повідомив, що в планах уряду також є впровадження "Дії" для держслужбовців.

Денис Шмигаль

Прем'єрміністр України з 4 березня 2020 року. До призначення на посаду глави уряду в період з 1 серпня 2019 року по 5 лютого 2020 року був головою Івано-Франківської обласної адміністрації.

До Державної служби працював топ-менеджером на підприємствах бізнесмена Ріната Ахметова – ДТЕК Західенерго і ДТЕК Бурштинська ТЕС.

Кадрове "перезавантаження" в Україні

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, президент України Володимир Зеленський коментуючи відставку Залужного зазначив, що Україні потрібне перезавантаження не лише військового керівництва. Він зазначив, що кадрові зміни будуть стосуватись і інших напрямків.

Також, Володимир Зеленський призначив Анатолія Баргилевича на посаду начальника Генерального штабу Збройних сил України.

Раніше, президент України Володимир Зеленський прийняв рішення про відставку генерал-майора Тетяни Остащенко з посади командувача Медичних сил ЗСУ.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти