Почалося звільнення генералів: Зеленський відправив у відставку Тетяну Остащенко

19 листопада 2023, 21:02оновлено 19 листопада 2023, 21:40
Генерал-майора Тетяну Остащенко звільнили з посади командувача Медичних сил ЗСУ.
Татьяна Остащенко
Міноборони звільнило Тетяну Остащенко / Колаж: Главред, фото: Командування Медичних сил ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський відправив у відставку генерал-майора Тетяну Остащенко. Її звільнили з посади командувача Медичних сил ЗСУ. Про це заявив Зеленський у своєму відеозверненні.

Новим командувачем став генерал-майор медичної служби Анатолій Казмірчук - начальник Національного військово-медичного клінічного центру "Головний військовий клінічний госпіталь".

Президент зазначив, що Україні потрібен "принципово новий рівень медичного забезпечення воїнів".

відео дня

"Від якісних турнікетів до повної цифровізації та прозорості в постачанні, від якісного тренування до щирої комунікації з бойовими медиками в тих підрозділах, де медицина розгорнута справді правильно та справді ефективно. Досвід ефективності конкретних підрозділів має бути поширений на всі сили оборони", - сказав Зеленський.

Що кажуть в Міноборони

Міністр оборони України Рустем Умєров прокоментував кадрове рішення. Він зазначив, що нині настав час розв'язати проблеми медичного забезпечення українських військових.

В Україні планують провести цифровізацію процесів та слідкувати за дотриманням стандартів медичного забезпечення, включно з постачанням якісних медзасобів, медтехніки.

"Розбудова системи навчання тактичній медицині за стандартами НАТО з відповідним ресурсним забезпеченням. Впровадження усіх необхідних фронту медичних практик, які дозволять зберегти якнайбільше життів наших воїнів", - додав Умєров.

Він також зазначив, що слід забезпечити постійну ротацію особового складу між тактичним та стратегічним рівнем для того, щоб отримати та передати досвід з усього циклу лікування поранених, травмованих та хворих.

"Звільнення" генералів

Нагадаємо, 13 листопада з'явилася інформація про те, що в Міноборони хочуть звільнити трьох генералів. Йшлося про командувача Медичних сил ЗСУ Тетяну Остащенко, командувача Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександра Тарнавського та командувача Об'єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва.

Як відомо, на звільненні Остащенко наполягали парамедики та волонтери, які займаються медичним забезпеченням Сил оборони.

Пізніше в Міноборони вперше прокоментували чутки про звільнення генералів. Тоді там заявили, що "всі працюють у штатному режимі".

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти