США відреагували на створення Кримської платформи

12 березня 2021, 21:06
США вітають нову ініціативу України Кримська платформа, яка стане наступним кроком у мобілізації партнерів України для захисту її суверенітету.
США, Прапор
У США відреагували на створення Кримської платформи / Reuters

США вітають, ініційоване Києвом, створення Кримської платформи, яка спрямована на повернення анексованого півострова Україні. Про це заявила постійний представник США при ООН Лінда Томас-Грінфілд на неформальній зустрічі Ради Безпеки ООН по Криму за "формулою Арріа" в Естонії, пише Інтерфакс-Україна.

"США вітають нову ініціативу України Кримська платформа, яка стане наступним кроком у мобілізації партнерів України для захисту її суверенітету і територіальної цілісності", - підкреслила Томас-Грінфілд.

Вона додала, що в регіоні існує загроза безпеці через посилення РФ військової присутності в Криму і Чорному морі.

відео дня

читайте такожРНБО затвердила важливий документ щодо деокупації Криму

Дипломат підкреслила, що конфлікт на сході України не є "українським конфліктом", як це постійно озвучують представники Росії.

"Росія фінансує, озброює, тренує, управляє і воює поряд з її маріонетковими силами і збройними групами на сході України. За її вторгненням до Криму послідували низка вбивств і зникнень принаймні десятка опонентів окупації", - зазначила Томас-Грінфілд.

Вона додала, що всі дії мають бути обов'язково розслідувані, а також закликала владу РФ звільнити понад 100 українських політв'язнів.

Повернення Криму до складу України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти