Спільні перемовини ЄС, НАТО, США, України і Росії – це фантастика – Кулеба

19 січня 2022, 08:24
Кулеба не вірить у можливість такого формату, у межах якого за один стіл сядуть разом представники міжнародних організацій, України, Росії та інших держав.
Спільні перемовини ЄС, НАТО, США, України і Росії – це фантастика – Кулеба
Кулеба не вірить у можливість спільних перемовин ЄС, НАТО, США, України і Росії/ УНІАН

Переговори Євросоюзу, Північноатлантичного альянсу, Сполучених Штатів Америки, України і Росії разом за одним столом – це із розряду фантастики, вважає очільник МЗС України Дмитро Кулеба.

Про це він заявив під час спільного брифінгу за підсумками зустрічі з главою МЗС Канади Мелані Жолі у вівторок, 19 січня.

Кулеба наголосив, що дипломатія так не працює. Такі багатосторонні переговори є неможливими, адже зібрати представників усіх цих сторін за одним столом – це фантастика.

відео дня

"Формат, у якому всі сядуть за один стіл – ЄС, НАТО, США, Україна, Росія, Канада, Велика Британія чи інша охоча країна – це фантастика. Цього не буде, так не працює дипломатія", – заявив Кулеба.

Він наголосив, що принципово, щоб під час переговорів у будь-яких форматах жодного пов'язаного з Україною питання не порушували без урахування української позиції. Кулеба переконаний у тому, що зараз так і відбувається.

Нагадаємо, Дмитро Кулеба також заявив, що українці зможуть вийти переможцями із ситуації з ескалацією російської агресії, якщо "триматимуть голову холодною". Також він зазначив, що візит канадського міністра відбувся під час активізації великої дипломатії, метою якої є стримування Росії від реалізації агресивних планів.

Очільниця МЗС Канади Мелані Жолі у вівторок, 18 січня, вперше відвідала Київ, зустрілася з президентом України Володимиром Зеленським і представниками уряду.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти