Скандальний голова КСУ передав свої повноваження та позбувся держдачі

9 лютого 2021, 20:27
Державне казначейство заблокувало підпис відстороненого від посади Голови Конституційного суду Олександра Тупицького. Він передав свої повноваження.
Тупицький очолив КСУ
Підпис Тупицького заблокували / УП

Державне казначейство заблокувало підпис відстороненого від посади голови Конституційного суду Олександра Тупицького, повідомив у Telegram екснародний депутат Сергій Лещенко.

"Державне казначейство заблокувало його підпис. Також Тупицький позбавлений права розпорядження печаткою КС. Йому нічого не залишалося робити, як своїм же розпорядженням віддати печатку заступнику голови КС Сергію Головатому. В іншому випадку всьому КС погрожувала невиплата зарплати", - написав політик.

Таким чином, Тупицький позбувся кабінету, охорони, держдачі, права підпису і печатки.

"І Медведчук його не зміг ніяк захистити", - підсумував Лещенко.

Скандальний голова КСУ передав свої повноваження та позбувся держдачі

Журналіст Юрій Ткачов у Мережі також зазначив, що голова КСУ вже офіційно передав свої повноваження судді Сергію Головатому.

"Зеленського можна привітати з благополучним здійсненням державного перевороту: голова Конституційного Суду Тупицький офіційно капітулював і передав повноваження, печатку та інші атрибути влади судді Сергію Головатому, лояльному Зеленському. Тупицький відсторонений від посади указом Зеленського. Конституція України не наділяє президента правом усувати суддів Конституційного Суду з одного боку, і з іншого - не передбачено відсторонення суддів Конституційного Суду указом президента. Таким чином, указ Зеленського є звичайним актом захоплення влади - кримінальним злочином, передбаченим ст.109 КК України", - зазначив Юрій Ткачов.

Скандальний голова КСУ передав свої повноваження та позбувся держдачі

Справа Тупицького-про що раніше повідомляв головред:

  • 28 грудня голова КСУ Олександр Тупицький був викликаний на допит до Генпрокуратури з метою вручення йому підозри у справі про приватизацію зуївського енергомеханічного заводу в Донецькій області.
  • Тупицький на виклик не з'явився, після чого офіс генпрокурора звернувся до президента Володимира Зеленського з клопотанням про тимчасове відсторонення судді від займаної посади у зв'язку з кримінальним провадженням.
  • Президент України Володимир Зеленський за підсумками позачергового засідання РНБО підписав указ, згідно з яким голова КСУ Олександр Тупицький тимчасово відсторонюється від виконання своїх повноважень на 2 місяці.
  • 5 січня в КСУ провели засідання і зробили заяву про те, що Зеленський не мав права на відсторонення Тупицького. Згідно з версією інстанції, відсторонити голову Конституційного Суду можна тільки в разі відсторонення судді, його затримання або взяття під варту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти