Тупицькому відмовив ще один суд: у Зеленського різко звернулися до скандального судді

8 лютого 2021, 19:03
Подоляк закликав Тупицького не дискредитувати КСУ і не заважати його роботі.
Тупицькому відмовив ще один суд: у Зеленського різко звернулися до скандального судді
Тупицького в черговий раз закликали до відставки / УНІАН

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, який відмовив відстороненому голові Конституційного Суду Олександру Тупицькому у забезпеченні позову проти Управління державної охорони з приводу недопуску його на робоче місце в КС.

Як повідомив радник голови Офісу президента, суд може спокійно функціонувати і без свого відстороненого голови.

За його словами, ОАСК дійшов висновку, що Тупицьким не надав належних і допустимих доказів того, що його права та інтереси як-небудь порушуються до прийняття рішення за цим позовом.

"Таким чином, Тупицький сам не зміг обґрунтувати некоректність його недопуску в будівлю Конституційного суду через його відсторонення від посади. Ще раз, Тупицький не зміг довести спроможність власних претензій в юридичній площині і тому знову вдається до інструментів публічної дискредитації державних інститутів", - сказав Подоляк, пише segodnya.ua.

Також Подоляк закликав Тупицького не дискредитувати КСУ і не заважати його роботі.

читайте такожУ Зеленського жорстко відреагували на рішення Верховного суду за позовом Тупицького

"Олександр Тупицький може легко вирішити всі проблеми, які сам же і створив Конституційному суду. Для нього було б і логічно, і просто по-людськи правильно піти у відставку... на жаль, змушені констатувати, спостерігаючи активність Тупицького, що йому як особистості просто не вистачає належної моральної підготовки, щоб усвідомити це", – сказав Подоляк.

Крім того, як повідомляють ЗМІ, Офіс Генерального прокурора проситиме президента Володимира Зеленського продовжити дію указу про відсторонення голови Конституційного суду Олександра Тупицького.

"Офіс генпрокурора проситиме продовжити Указ про відсторонення Тупицького ще на два місяці", - повідомляє Укрінформ.

читайте такожСкандальному голові КСУ Тупицькому відмовили у Верховному суді

Справа Тупицького - про що раніше повідомляв Главред:

  • 28 грудня голова КСУ Олександр Тупицький був викликаний на допит до Генпрокуратури з метою вручення йому підозри у справі про приватизацію зуївського енергомеханічного заводу в Донецькій області.
  • Тупицький на виклик не з'явився, після чого Офіс Генпрокурора звернувся до президента Володимира Зеленського з клопотанням про тимчасове відсторонення судді від займаної посади у зв'язку з кримінальним провадженням.
  • Президент України Володимир Зеленський за підсумками позачергового засідання РНБО підписав указ, згідно з яким голова КСУ Олександр Тупицький тимчасово відсторонюється від виконання своїх повноважень на 2 місяці.
  • 5 січня в КСУ провели засідання і зробили заяву про те, що Зеленський не мав права на відсторонення Тупицького. Згідно з версією інстанції, відсторонити голову Конституційного Суду можна тільки в разі відсторонення судді, його затримання або взяття під варту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти