Путін ще не прийняв остаточне рішення щодо вторгнення в Україну - Держдеп США

15 лютого 2022, 10:37
У США не виключають, що"у нього є можливість зробити це в короткі терміни".
Володимир Путін
Володимир Путін / Reuters

У Держдепартаменті США заявили, що президент Росії Володимир Путін поки не прийняв остаточного рішення про початок вторгнення в Україну.

Про це в ході брифінгу сказав офіційний представник Держдепу Нед Прайс.

"Ми не говоримо, що президент Путін прийняв остаточне рішення... ми вважаємо, що дипломатія як і раніше життєздатна. Ми вважаємо, що ще залишається вікно для вирішення цього питання шляхом діалогу і дипломатії", — зазначив він.

Також Прайс додав, що США готові до будь-якого варіанту розвитку подій, оскільки "Путін цілком може вирішити віддати наказ про вторгнення, і тепер у нього є можливість зробити це в короткі терміни".

читайте також"Для повномасштабного вторгнення недостатньо": скільки військових РФ стягнула до кордону з УкраїноюВін підкреслив, що США готові вести діалог з Росією з безпеки в Європі відразу, як Росія приступить до деескалації. На запитання журналістів, що означає "деескалація" в розумінні американського уряду, Прайс пояснив, що, перш за все, це стосується відведення військ від українських кордонів.

Загроза вторгнення Росії

Нагадаємо, раніше журналісти британського видання The Guardian опублікували матеріал про те, що президент США Байден провів телефонні переговори з лідерами ЄС і НАТО, під час яких заявив про готовність Росії до військового вторгнення в Україну найближчими днями. Як стверджує Преса, операція може початися з авіаударів.

Крім цього, прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що Росія планує вторгнення в Україну і може зробити це на цьому тижні. За його словами, докази досить очевидні.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти