Перемовини України з ватажками ОРДЛО: експерт вказав на важливий момент

31 січня 2021, 17:17
Для Києва важливо, щоб в рамках перемовного процесу щодо Донбасу були підписані документи, вважає Дмитро Васильцев.
Росія, Україна
Підписи представників ОРДЛО не завжди присутні на документах, підписаних Україною і Росією - експерт / УНІАН

Україні не має жодного сенсу говорити з ватажками угруповань "ЛДНР", які захопили окремі райони Донецької та Луганської областей, тому що вони не приймають самостійних рішень. Важливим моментом є той факт, що їх підписи не завжди присутні на документах, підписаних Києвом і Москвою. Всі рішення щодо цих питань з російської сторони приймаються у Кремлі.

Як розповів політолог Дмитро Васильєв в ефірі телеканалу Україна 24, у Києві неодноразово переконувалися, що представники ОРДЛО не володіють суб'єктністю у перемовному процесі. Їх підписи стоять не на всіх документах, підписаних в рамках домовленостей.

"Упродовж Мінських перемовин українська група постійно переконувалася в тому, що з цими ватажками ні про що домовлятися не можна. До речі, їхні підписи не завжди стоять на документах про домовленості між Україною і Росією в рамках Мінської групи. І в черговий раз можна буде безпосередньо поставити запитання, але почути непряму відповідь, яка говоритиме про те, що ці ватажки ніякого самостійного рішення не приймають", - пояснив експерт, коментуючи заяву Леоніда Кравчука про те, що у представників окупованого Донбасу потрібно запитати, чи підтримують вони доктрину так званого "Русского Донбасса".читайте такожУкраїна поверне Донбас: У МЗС оголосили про вимогу до Росії

При цьому він додав, що всі рішення з питань ОРДЛО з боку Росії приймаються у Кремлі. Однак для Києва, як і раніше, важливо, щоб домовленості, досягнуті у форматі дискусії, були підтверджені документально.

"Рішення приймаються у Кремлі невеликою кількістю осіб, а то і взагалі однією особою. Ніякої особливої ​​новини в цьому немає, думаю, і для Леоніда Макаровича в тому числі. Але дуже потрібні протокольні речі, коли є запитання і запротокольована відповідь. Це дуже важливо, в тому числі й для керівника ТКГ від України", - підкреслив Васильєв.

Донбас новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти